Omano sostinės turguje I. Krupavičius mėgavosi retų smilkalų kvapu | KaunoDiena.lt

OMANO SOSTINĖS TURGUJE I. KRUPAVIČIUS MĖGAVOSI RETŲ SMILKALŲ KVAPU

Paskutinė LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėjo Igno Krupavičiaus reportažo iš egzotiškojo Omano Sultonato dalis – iš šalies sostinės Maskato turgaus. „Mutrah Souq“ turgus miesto gyventojus ir svečius iš tolo vilioja neįprastais kvapais, ypač – frankinsenso (smilkalų).

Gimus Jėzui Kristui Trys karaliai dovanų atnešė aukso, miros ir smilkalų. Omanietiškas frankinsensas – tai išdžiūvę bosvelijų sakai. Jis gali būti naudojamas grynas arba eterinio aliejaus pavidalu. Iš frankincenso gaminami ne tik kvepalai, kremai, masažo aliejai, jis taip pat naudojamas gydant depresiją, turi antibakterinių savybių, iš jo netgi gaminami saldainiai. 

Jungtiniai Arabų Emyratai mėgino užsiauginti bosvelijų, tačiau nesėkmingai. Omane šias brangias medžiagas teikiantys medžiai auga tik Dofaro regione.

Maskato turguje apstu sidabro, aukso dirbinių, nacionalinių drabužių, namų apyvokos daiktų ir kitų prekių, kurias maloniai parodys svetingi pardavėjai.

Į „Mutrah Souq“ turgų nusikelkite žiūrėdami I. Krupavičiaus reportažą.

Ankstesnius reportažus galite pamatyti čia

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

na baisiai cia kam ydomu

koky kazkoks tai krupavicius is LRT SUDA UOSTE ir ede Omane......

Centas

Vot cia tai ivykis , pauoste smilkalu. Galejau duot kojines pauostyti , butu pigiau, nereiketu trenktis i kita pasaulio krasta ir pasigirti,; PAUOSCIAU. !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS