Po LP akibrokšto – koncerto organizatorių verdiktas | KaunoDiena.lt

PO LP AKIBROKŠTO – KONCERTO ORGANIZATORIŲ VERDIKTAS

LP  gerbėjams besiruošiant į Kovo 4-ąją Kauno „Žalgirio“ vyksiantį  koncertą,  dainininkė  Laura Pergolizzi (žinoma pseudonimu  LP) sukėlė skandalą socialiniuose tinkluose. Ji pasidžiaugė dovanomis iš Rusijos. Dėl to sulaukė lietuvių pasipiktinimo ir raginimų atšaukti koncertą. Į tai sureagavo ir LP pasirodymo Lietuvoje organizatoriai, išplatindami pranešimą spaudai. 

Oficialiame organizatorių pranešime dėl LP vaizdo įrašo socialinėje erdvėje teigiama: „Vakar naktį socialinėje medijoje pasirodžius nevienareikšmiškam dainininkės LP vaizdo įrašui, nedelsiant kreipėmės į atlikėjos vadybą su prašymu skubiai paaiškinti situaciją. Norime pabrėžti, kad koncertų organizatorius „Medusa Concert“ griežtai smerkia Rusijos agresiją ir visada palaikė, palaiko ir palaikys Ukrainą. Visi mūsų agentūros darbuotojai, lygiai taip pat kaip ir visa Lietuva, visa širdimi yra su karo niokojama šalimi ir jos didvyriais, tad internete pasirodęs vaizdo įrašas mus suglumino ir supykdė ne mažiau nei kitus Lietuvos žmones.

Dovana, kuria LP buvo apsivilkusi savo storiuose, atlikėjai buvo įteikta susitikimo su gerbėjais metu. Mes manome, kad tai buvo atvira šalies agresorės gerbėjų provokacija, nes pagauta emocijų po koncerto ir dalindamasi vaizdo įrašu, amerikietė net nepagalvojo, kad atviruko data sutampa su karo Ukrainoje metinėmis.

Atlikėja LP turi šimtus tūkstančių gerbėjų visame pasaulyje. Po pokalbių su artistės vadyba, paaiškėjo, kad atlikėja labai gailisi dėl tokio savo neapdairumo ir apgailestauja, kad net nepagalvojus, galėjo įžeisti tiek daug žmonių. Ypač turint omeny, jog LP visada garsėjo nuoširdumu, jausmingumu, empatija ir besąlygiška meile visiems. Dainininkė niekada nepalaikė šalies agresorės ir visa širdimi palaiko ukrainiečius. Tą ji ir pasakė savo video, kuris buvo įkeltas šiąnakt, suvokus savo klaidą.

Todėl kartu su dainininke Laura Pergolizzi (LP), koncerto organizatorius „Medusa Concert“ nuoširdžiai atsiprašo visų už akivaizdžią artistės klaidą ir linki Ukrainai pergalės!“

R. Knabikas piktybinės LP kaltės situacijoje neįžvelgia

Visuomenėje kilus pasipiktinimui ir raginimams atšaukti koncertą, LNK.lt susisiekė su renginio organizatoriumi ir bilietų platintoju „Medusa concert“. Įmonės vadovas Remigijus Knabikas atskleidė, kad įžvelgia provokaciją, sako, kad atlikėja neturėjo jokių piktų kėslų ir kalbėjo apie tai, ar renginys įvyks.

Remiantis R. Knabiko nuomone, sportinį megztinį su Rusijos simbolika atlikėjai LP gerbėjai padovanojo per „meet and greet“ renginį – po koncertų ar prieš juos vykstantį išskirtinį atlikėjų susitikimą su gerbėjais. Organizatoriaus teigimu, tai galėjo būti gerai apgalvota provokacija.

„Ji pati puikiai supranta, kad juos ten prigavo“, – sakė R. Knabikas, kalbėdamas apie pačios atlikėjos reakciją į pirmadienio vakarą kilusį skandalą.

LP socialinių tinklų paskyrose greitai atsirado padėkos Baltijos šalių žmonėms ir karo pabėgėliams iš Ukrainos.

„Medusa concert“ atstovo nuomone, tai, kad ant atviruko, kurį ji gavo nuo gerbėjų, yra trečiųjų Ukrainos karo metinių data, taip pat nėra atsitiktinumas.

„Tas atvirukas, kurį ji rodė yra pasirašytas vasario 24-ąja dieną. Vakar buvo 26-ta. Sunku pasakyti, kada ji atviruką gavo – ar vakar, ar 25-ąją, ar 24-ąja. Labai įtartina, labai didelis sutapimas atrodo, kad ant atviruko būtent 24 dienos <data>“, – kalbėjo koncerto organizatorių atstovas.

Planų koncertą atšaukti kol kas nėra.

„Ne, mes ir pagrindo tam neturime. Yra susitarimai su atlikėjais“, – sakė R. Knabikas.

Jis pridūrė, kad piktybinės LP kaltės situacijoje neįžvelgia – karo Ukrainoje ji nepalaiko, kaip ir Rusijos valdžios ar jos sprendimų. „Medusa concert“ atstovo nuomone, atlikėja tiesiog išreiškė padėką savo gerbėjams.

„Kad tai ne laiku ir to neturėjo būti – visi supranta“ – kalbėjo pašnekovas.

R. Knabiko nuomone, LP ir jos komandai situaciją teisingai įvertinti sutrukdė ir tai, kad jie – amerikiečiai, atitolę nuo Europą gąsdinančio karo.

„Jie ne europiečiai, amerikonai, tai nelabai čia gaudosi“, – sakė jis.

Organizatorių nuotr. 

Primename, kad LP socialiniuose tinkluose vėlų pirmadienio vakarą pasidalijo vaizdo įrašais, kuriuose ji matoma pasipuošusi džemperiu su Rusijos vėliavos spalvomis papuoštu laivu ir užrašu „LP Russia Official“. Atlikėja džiaugėsi Rusijoje turinti didelį gerbėjų būrį, tad šis džemperis – jų dovana.

Viename atlikėjos pasidalintame vaizdo įraše matyti ir prie dovanos gautas atvirukas.

Instagramo stop kadras. 

„Tai džemperis, kurį užsakiau tau kaip mūsų gerbėjų klubo dovaną už 2020 metų turą, kuris niekada neįvyko. Kas galėjo pagalvoti... Gyvenimas jau nebėra toks pats, bet, laimei, meilė gyvuoja ilgiau. Šis džemperis negali gulėti sandėlyje amžinai. Manau, kad jau atėjo laikas tau jį turėti. Tegul jis apsupa tave šiluma, leidžia tau jaustis jaukiai, ypač, kai oras prastas“, – rašoma atviruke, kurį pasirašė gerbėja Olga.

Į akis krenta atviruko pasirašymo data – vasario 24-ąją, kai buvo minimos antrosios Rusijos įsiveržimo į Ukrainą metines.

Pirmadienį dainininkė pasidalijo nauju vaizdo įrašu iš Kopenhagos, kuriame pasakojo, jog myli gerbėjus visame pasaulyje, tad nekantrauja surengti pasirodymą Baltijos šalyse. Ankstesnius vaizdo įrašus ir nuotraukas, kuriose džiaugiasi gerbėjų iš Rusijos dovana, dainininkė iš socialinių tinklų ištrynė.

„Aš taip didžiuojuosi ir esu dėkinga savo gerbėjams visame pasaulyje. Žinau, kad Baltijos šalyse yra daug ukrainiečių pabėgėlių ir noriu, kad mano ukrainiečiai gerbėjai žinotų, kaip stipriai juos palaikau, visuomet palaikiau ir myliu jus“, – kalbėjo atlikėja.

GALERIJA

  • Po LP akibrokšto – koncerto organizatorių verdiktas
  • Po LP akibrokšto – koncerto organizatorių verdiktas
Instagramo stop kadrai
Rašyti komentarą
Komentarai (69)

Nė kiek neabejoju

Buka žmoga nesusigaudo, tai paaiškinsiu: ten siuntėja jokia olga, bet kacapų spectarnybų darbelis, su ypatingai stipriu tvaiku.

tai

Atsakymėlis, o kur tu buvai, kai buvo užpultas Irakas ar Libija, juk ten buvo nužudyta virš milijono civilių gyventojų, o kodėl neskauda dėl vykdomo palestiniečių genocido?

klausimėlis

Ar vakariečiai tokie naivūs, ar tokiais apsimeta? Nešioja bliuskelę, nes sandėlyje nelaikysi, užrašė ant atvirutės metinių karo Ukrainoje datą - na ir kas? Niekas nevyksta, nieko neatsitiko. Užtenka, kad "mes prieš karą".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS