„Panamos dokumentų“ skandale – ir P. Almodovaras su J. Chanu | KaunoDiena.lt

„PANAMOS DOKUMENTŲ“ SKANDALE – IR P. ALMODOVARAS SU J. CHANU

Pasaulį drebinančiame nutekintų „Panamos dokumentų“ skandale – ir pluoštas kino, meno garsenybių pavardžių. Nuodėmingame sąraše pasirodė vienas iškiliausių ispanų kino kūrėjų, dviejų „Oskarų“ laureatas Pedro Almodovaras bei legendinis rytų kovų meistras, visame pasaulyje žinomas veiksmo filmų aktorius Jackie Chanas.

„Panama dokumentai“ atskleidė, kad garsusis ispanų režisierius su broliu Agustinu, kuris kartu valdo kino studiją „El deseo“, 1991-1994 m. buvo įkūrę įmonę „Glen Valley Corporation“ viename iš mokesčių rojų – Britų Mergelių salose. P.Almodovaro brolis suskubo išplatinti pranešimą, kad įkūrę „El deseo“ jiedu aiškiai pasidalijo pareigomis: jis užsiėmė įmonės valdymu, o garsusis kino kūrėjas pasišventė kūrybinei veiklai.

Apie J.Chano kelius po mokesčių rojų kol kas žinoma mažokai – paviešinti dokumentai leidžia manyti, kad jis yra šešių ofšorinių įmonių, registruotų Mergelių salose, savininkas. Aktoriaus gerbėjams belieka spėlioti, ar jų dievukui šešėliniai viražai nesibaigs taip, kaip šio kolegai iš „Piko valandos“ Chrisui Tuckeriui. Minėtas aktorius buvo nuteistas už mokesčių slėpimą 7-erius metus ir užsidirbo 14 mln. JAV dolerių baudą.

O Belgijos dienraštis „Le Soir“ pranešė, kad „Panamos dokumentuose“ įsisukęs ir režisierius Franco Dragone, kuris ilgai bendradarbiavo su garsiąja cirko trupe „Cirque du Soleil“ bei prisidėjo prie jos spektaklio „Saltimbanco“ kūrimo. 

GALERIJA

  • „Panamos dokumentų“ skandale – ir P. Almodovaras su J. Chanu
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS