Paskelbta, kur 2024 metais bus rengiama „Eurovizija“ | KaunoDiena.lt

PASKELBTA, KUR 2024 METAIS BUS RENGIAMA „EUROVIZIJA“

  • 4

2024 metų gegužės 7–11 dienomis „Eurovizijos“ dainų konkursą surengs Malmė, esanti Pietų Švedijoje, pranešė Švedijos visuomeninis transliuotojas STV.

„Malmė yra kūrybingas miestas, kuriame verda turtingas kultūrinis gyvenimas ir kuris gali surengti muzikos festivalį visai Europai“, – sakė Švedijos visuomeninio transliuotojo SVT vadovė Hanna Stjarne (Hana Šernė).

Švedijoje „Eurovizija“ yra labai populiari.

Kitais metais Šiaurės Europos šalis konkursą rengs jau septintą kartą po to, kai švedų dainininkė Loreen (Lorin) laimėjo šių metų konkursą, kurį Didžioji Britanija dėl Rusijos invazijos surengė nugalėtojos Ukrainos vardu.

2024 metų renginys sutampa su 50-osiomis ABBA pergalės Eurovizijoje su hitu „Waterloo“ metinėmis.

Malmėje, trečiame pagal dydį Švedijos mieste, „Eurovizija“ vyko du kartus – 1992 ir 2013 metais.

Europos transliuotojų sąjunga (EBU), kuri vadovauja „Eurovizijai“, džiaugėsi, kad STV ir EBU išrinko Malmę.

„Džiaugiamės, kad grįžtame į šį gyvybingą ir dinamišką miestą, kuris įrodė, kad turi vietas ir infrastruktūrą, puikiai tinkančias didžiausiam pasaulyje gyvos muzikos renginiui organizuoti“, – sakė „Eurovizijos“ vyriausiasis prodiuseris Martinas Osterdahlis (Martinas Esterdalis).

Švedų dainininkė Loreen, 2012 metais jau laimėjusi „Euroviziją“, 2023 metais tapo pirmąja moterimi, dukart laimėjusia šį dainų konkursą.

Anksčiau tai pavyko padaryti tik Johnny Loganui (Džoniui Loganui), kuris XX amžiaus devintajame dešimtmetyje atstovavo Airiją.

Nuo 1956 metų rengiama „Eurovizija“ tebėra labai mėgstama žiūrovų.

Šių metų konkursą stebėjo 162 mln. televizijos žiūrovų, pranešė BBC.

Švedijoje Liverpulyje vykusį finalą stebėjo 2,3 mln. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ai

nors ir mozambike...

Nugaletoja

Labai panasi i dainininke is Chabarovsko Marina Chliebnikova. Gal ji ir yra cia,su Putino zadanija pasiusta i Svedija? :-D Juk Maskva kisasi i visus rinkimus ir balsavimus!

juzaps

Paskutinis sakinys-Švedijoje,Liverpulyje .... pasirodo Liverpulis yra Švedijoje.Šaunuoliai mūsų ,,rašytojai-perrašytojai''
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS