Paskelbtas geriausias pasaulio restoranas | KaunoDiena.lt

PASKELBTAS GERIAUSIAS PASAULIO RESTORANAS

Gurmanų šventovė „Osteria Francescana“ Italijos Modenos mieste vėl paskelbta geriausiu pasaulio restoranu.

Virtuvės šefui Massimai Botturai žurnalo „Restaurant“ apdovanojimas buvo įteiktas antradienį per ceremoniją Bilbao (Ispanija). „Osteria Francescana“ trokštamą titulą jau yra laimėjęs 2016-aisiais. Antroje vietoje liko „El Celler de Can Roca“ iš Cheronos Ispanijoje.

Specializuotas žurnalas kasmet skelbia 50 geriausių pasaulio restoranų sąrašą, kurį per anonimišką balsavimą sudaro daugiau kaip tūkstantis geriausių virėjų, restoranų savininkų, kritikų ir kitų sektoriaus atstovų iš viso pasaulio. Kiekvienas dalyvis turi dešimt balsų, mažiausiai keturi turi būti skiriami restoranams ne iš savo regiono. Konkrečių pasirinkimo kriterijų nėra.

Restoranai žurnalo skiriamą apdovanojimą jau vertina taip pat, kaip ir tradicines „Michelin“ žvaigždutes. Tačiau neišvengiama ir kritikos. Pirmiausiai prancūzų virtuvės šefai laiko metodiką neaiškia.

Trečią vietą šiais metais užėmė „Mirazur“ iš Mentono Prancūzijoje. Praėjusių metų nugalėtojas, Niujorke esantis „Eleven Madison Park“, šį kartą liko ketvirtas. Į geriausiųjų dešimtuką pateko ir daugiau restoranų iš JAV ir Ispanijos, taip pat du restoranai iš Peru ir vienas iš Tailando.

Į penkiasdešimtuką įtraukti restoranai iš 22 šalių, daugiau kaip pusė jų yra Europoje.

Reitingo iniciatoriai gyrė M. Botturos „šiuolaikinę virtuvę, kuri meta iššūkį Italijos kulinarinei tradicijai ir ją atranda iš naujo“ ir kuri „naudoja geriausius Emilija-Romanija regiono produktus“. Virtuvė šefas, apdovanojimą Bilbao atsiėmęs drauge su žmona Lara Gilmord, pagerbimą pavadino „fantastišku“.

Tėvas iš tikrųjų norėjo, kad M. Bottura taptų teisininku. Tačiau sulaukęs 23-ejų, jis studijas nutraukė ir atidarė restoraną Kampace. Laisvomis dienomis jis mokėsi pas žinomą prancūzų virtuvės šefą Georges'ą Cogny. Pagyvenęs Niujorke ir Monake, M. Bottura 1995-aisiais atidarė „Osteria Francescana“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS