Patvirtinta, kad kino ekranus pasieks „Liūto karaliaus“ perdirbinys | KaunoDiena.lt

PATVIRTINTA, KAD KINO EKRANUS PASIEKS „LIŪTO KARALIAUS“ PERDIRBINYS

  • 3

Kino studija „The Walt Disney Studios“, bendradarbiaudama su režisieriumi Jonu Favreau (Džonu Favro), ruošiasi sukurti sėkmingiausio visų laikų animacinio filmo „Liūtas karalius“ (The Lion King) vaidybinį perdirbinį, trečiadienį pranešė kompanija.

„Disney“ jau yra perkūrusi ir šiuolaikinei auditorijai pritaikiusi keletą savo klasikinių filmų: „Piktadarės istoriją“ (Maleficent), „Pelenę“ (Cinderella) ir „Džiunglių knygą“ (The Jungle Book). Visi šie perdirbiniai sulaukė didžiulės finansinės sėkmės, taigi naujojo filmo kūrimas vyks pagal tą patį pavyzdį.

„Galime oficialiai patvirtinti, kad „The Walt Disney Studios“ ir režisierius Jonas Favreau pradeda kurti naują „Liūto karaliaus“ perdirbinį“, – pranešė kino studija, tačiau nenurodė, kada pasirodys filmas.

„Šis projektas seks J. Favreau režisuotos „Džiunglių knygos“ pavyzdžiu. Ši technologinių naujovių kupina juosta, pasirodžiusi balandį, visame pasaulyje uždirbo 965,8 mln. dolerių“, – sakoma pranešime.

Kaip ir itin laukiamame, kitąmet pasirodysiančiame filme „Gražuolė ir pabaisa“ (Beauty and the Beast) su Emma Watson (Ema Votson), Filme „Liūtas karalius“ skambės ir originalaus animacinio filmo muzika, nurodė „Disney“.

Kino studija anksčiau yra pranešusi, kad su J. Favreau kuria „Džiunglių knygos“ tęsinį, bet apie jo pasirodymo datą dar nekalbama.

„Liūtas karalius“, kuris buvo išleistas 1994 metais, tapo vienu populiariausiu visų laikų animaciniu filmu, kurio pelnas beveik siekia 1 mlrd. dolerių.

Jis pelnė „Oskarus“ už Eltono Johno (Eltono Džono) ir Timo Rice'o (Tomo Raiso) dainą „Can You Feel the Love Tonight“ bei už Hanso Zimmerio (Hanso Zimerio) sukurtą geriausią garso takelį. Šio animacinio filmo garso takelis laimėjo du „Grammy“ apdovanojimus. Be to, parduota daugiau kaip 14 mln. šios muzikos albumo kopijų.

Brodvėjaus scenoje „Liūtas karalius“ pasirodė 1997 metais ir laimėjo 6 „Tony“ apdovanojimus.

Šį filmą, išverstą į daugybę kalbų, pažiūrėjo daugiau kaip 85 milijonai žmonių. Tokio populiarumo dar nėra pasiekusi nei viena juosta, Brodvėjaus pasirodymas ar kiti pramoginiai projektai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nu...

Sugalvojo mat...PERDIRBT. Cia ne anmacinus filmukas bet... net nezinau. Lyg kokia enciklopedija. Senoi versijoj ben jausmas girdejosi ir balsai buvo arskiri, o cia.. kazkokia vienbalse robotiska giesme. Bla bla bla bla bla bla ir t.t.

Nu...

Duok Dieve nepakeiskit likusiu...(neperdirbkit) Kas sugalvojo tokia nesamone?!?

Kodel...

Jus rimtai jau nebeturite ka veikti.. Kuo bloga ta sena versija.. Galvoje tik pinigai... pinigai... pinigai... Palikit ta sena versija.. Ta nauja - didesnes nesamones nesu girdejusi... Bent liks kur nors originali versija?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS