Po „Eurovizijos“ pusfinalio – priekaištai Švedijos dainininkui | KaunoDiena.lt

PO „EUROVIZIJOS“ PUSFINALIO – PRIEKAIŠTAI ŠVEDIJOS DAINININKUI

„Eurovizijos“ organizatoriai pareiškė „apgailestaujantys“, kad per pirmąjį pusfinalį antradienio vakarą Švedijos dainininkas „nusprendė pakenkti nepolitiniam renginio pobūdžiui.“

Ericas Saade renginio atidarymo ceremonijoje Malmėje pasirodė ryšėdamas kefiją – palestinietišką skarą.

Artimųjų Rytų galvos apdangalas kefija tapo plačiai naudojamu palestiniečių paramos simboliu prasidėjus Izraelio ir „Hamas“ karui. Jį dažnai dėvi demonstrantai visame pasaulyje.

Švedijos transliuotojas SVT ir kiti pagrindiniai „Eurovizijos“ organizatoriai – Europos transliuotojų sąjunga (EBU) – pasmerkė jo gestą.

„Tenka apgailestauti, kad jis taip pasinaudojo savo dalyvavimu“, – naujienų agentūrai AFP sakė SVT vykdomoji konkurso prodiuserė Ebba Adielsson.

Renginį organizuojanti EBU pasmerkė tokį atlikėjo poelgį.

„Eurovizijos“ dainų konkursas yra tiesioginė televizijos laida. Visi atlikėjai yra supažindinti su konkurso taisyklėmis, todėl apgailestaujame, kad E. Saade nusprendė pakenkti nepolitiniam renginio pobūdžiui“, – rašė Europos transliuotojų sąjunga.

„Eurovision News“ teigimu, E. Saade yra labai aktyvus socialinėje medijoje. Jis pasisakė už tai, kad Izraeliui būtų uždrausta dalyvauti konkurse.

Dėmesio iš EBU buvo sulaukusios ir Bambie Thug (Bembi Tag) iš Airijos tatuiruotės – senovės keltų ogaminiu raštu ant kūno užrašytos frazės „ugnies nutraukimas“ ir „laisvė Palestinai“.

Bambie Thug spaudos konferencijoje patvirtino, kad, organizatorių nurodymu, pakeitė šiuos užrašus į „karūnuokite raganą“ – airių pasirodymo šūkį.

Airija – tarp dešimties į finalą šeštadienį patekusių šalių.

Nepatekusios į šį dešimtuką Australijos pasirodyme šokęs Fredas Leone (Fredas Leonė) socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalino, kad scenoje pavyko išreikšti palaikymą palestiniečiams.

Jis teigė, kad ant kūno nusipiešė arbūzo simbolį, kuris tapo siejamas su parama palestiniečiams, nes atitinka jų vėliavos spalvas.

Prieš prasidedant konkursui kai kurie dalyviai ragino nutraukti ugnį Gazos Ruože ir kritikavo Izraelį, tačiau jų buvo paprašyta „Eurovizijos“ metu nedaryti jokių politinių pareiškimų.

Izraeliui šiais metais atstovauja Eden Golan su daina „Hurricane“. Ji pasirodys antrajame konkurso pusfinalyje ketvirtadienį, manoma, kad tada laukiami didžiausi protestai, nors policija pranešė, kad jokios protesto akcijos šalia arenos nebus leidžiamos, pranešė „The Times of Israel“.

Prieš prasidedant konkursui Švedijos policija įspėjo, kad saugumas bus sustiprintas, teigdami, kad šioje pasiturinčioje Šiaurės Europos šalyje padidėjo terorizmo grėsmė.

Likus savaitei iki pirmojo pusfinalio, miesto policijos pajėgas sustiprino kolegos iš Norvegijos ir Danijos, o pareigūnai yra labiau ginkluoti nei įprastai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Bliam

Kaip gaila, kad grįždama iš kai kur nenusipirkau palestinietiškos skaros. Nieko, įsigysiu, čia lygiai tas pats kaip marškinėliai su užrašu "RUSSKIJ KORABLIJ IDI NA...”

Išeina

taip kad žydų okupantam ir teroristam kurie pražudė apie 35.000 tūkstančių nekaltų palestiniečių moterų ir vaikų taikomi dvigubi standartai, RUSIJOS PREZIDENTAS VLADIMIRAS PUTINAS prieš ta žydų okupantų netanjakas tai. šventa avelė !!!!

"arabų" planas

Jei jis švedas, tai tada broileris italas. Prisileidžia visokių, paskui koraną reikia deginti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS