Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai | KaunoDiena.lt

PRIEŠ PAT PUSFINALĮ NACIONALINĘ „EUROVIZIJOS“ ATRANKĄ PALIKO 6 DALYVIAI

Nacionalinė „Eurovizijos“ atranka artėja prie finišo –  šeštadienio vakarą paaiškėjo, kurie konkurso dalyviai turės teisę tęsti kovą dėl kelialapio į Portugaliją.

Tai – Ieva Zasimauskaitė, Monika Marija, „Saulės kliošas“, „The Roop“, Marija ir Gabrielius Vagelis. Jie netrukus su praėjusio savaitgalio stipriausiais konkursantais susirungs dviejuose tiesioginio eterio pusfinaliuose.

Bendri balai:

Ieva Zasimauskaitė – 12 balų

Monika Marija – 10 balų

„Saulės kliošas“ – 8 balai

„The Roop“ – 7 balai

Marija – 6 balai

Gabrielius Vagelis – 5 balai

Greta Zazza – 4 balai

Audrius Petrauskas – 3 balai

Elizabeth Olshey – 2 balai

Agnė Michalenkovaitė – 1 balas

Živilė Gedvilaitė – 0 balų

Rūta Loop – 0 balų

Žiūrovų balai:

Marija – 12 balų

The Roop – 10 balų

Ieva Zasimauskaitė – 8 balai

Monika Marija – 7 balai

„Saulės kliošas“ – 6 balai

Gabrielius Vagelis – 5 balai

Greta Zazza – 4 balai

Agnė Michalenkovaitė – 3 balai

Elizabeth Olshey – 2 balai

Živilė Gedvilaitė – 1 balas

Rūta Loop – 0 balų

Audrius Petrauskas – 0 balų

Komisijos balai:

Ieva Zasimauskaitė – 12

Monika Marija – 10 balų

„Saulės kliošas“ – 10 balų

Audrius Petrauskas – 7 balai

„The Roop“ – 6 balai

Gabrielius Vagelis – 5 balai

Greta Zazza – 4 balai

Rūta Loop – 3 balai

Elizabeth Olshey – 2 balai

Agnė Michalenkovaitė – 1 balas

Živilė Gedvilaitė – 1 balas

Marija – 0 balų

Dalyvius vertino atlikėjai, buvę „Eurovizijos“ dalyviai Monika Linkytė ir Vaidas Baumila, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, agentūros „M.P.3“ vadovas, prodiuseris Vaidas Stackevičius.

Pirmoji pasirodė Živilė Gedvilaitė. Jos kūrinys šiųmetėje „Eurovizijoje“ – „Melody“.

Anot V. Stackevičiaus, šis pasirodymas atrodo tvirtai. Atlikėja viską puikiai įgyvendino.

„Galima tik labiau išnaudoti filmavimo rakursus. Jūs puikiai pradėjote vakarą“, – sakė V. Stackevičius.

V.Radžiūno (LRT) nuotr.

V. Baumila teigė, kad atlikėjos balsas hipnotizuoja.

„Puikiai atrodėte tiek scenoje, tiek ekrane. Dainuojate gerai. Nežinau, ar tai yra ta daina, [kurią turėtume siųsti į „Euroviziją“], bet tegul nusprendžia žiūrovai“, – kalbėjo V. Baumila.

Audriaus Petrausko pasirodymą „In my Bones“ komisijos nariai vertino itin gerai ir sakė, kad daina turėtų keliaut pirmyn.

R. Zilnio manymu, nors „Eurovizijoje“ dėmesio dažnai daugiau sulaukia populiaresni atlikėjai, o Audrius nėra garsiausias šios atrankos dalyvis, tačiau ir jam dėmesio nestinga, jis yra pastebimas.

„Jau praėjusį sykį ši daina man labai patiko. Šį kartą ant scenos daugiau veiksmo. Turite geraširdžio skauto mimiką ir veidą. Jūs puikiai tinkate šiai jaukiai dainai!“ – kalbėjo R. Zilnys.

M. Linkytė sutiko, kad A. Petrauskas atrodo labai mielai ir gerai dainuoja.

„Labai gerai ir švariai dainuojate, man, kaip atlikėjai, tai labai svarbu. Jūsų daina turėtų keliauti pirmyn“, – teigia M. Linkytė.

Teigiamai įvertintas ir A. Michalenkovaitės kūrinys „Going on“.

M. Linkytė sakė, kad atlikėjos balsas galingas, o dainininkės puikiai išdainuojamos aukštos natos netgi verčia iš koto.

R. Zilnys teigė nenorintis kartoti komplimentų, kuriuos jau sakė praėjusį kartą. Tačiau, jo nuomone, Agnė neišspaudžia iš balso visko, ką gali.

„Jaučiu, kad ją vis dar kažkas stabdo, ji galėtų dainuoti taip, kad atviptų žandikaulis. Šioje atrankoje atlikėjai dar gali trukdyti tai, kad yra daug moterų su gerais balsais“, – tikino R. Zilnys.

Grupė „Saulės kliošas“ į sceną lipo su „Eurovizijai“ paruošta, pozityviai nuteikiančia daina „Įkvėpk ir nepaleisk“.

V. Baumila sakė, kad klausydamasis šios dainos jis tiesiog mėgavosi.

„Žinau, kad šiais atlikėjais tikrai galima pasitikėti. Daina kitokia, ji skamba šiuolaikiškai ir norisi ją taip pat išgirsti ir per radijo stotis. Džiaugiuosi ir sveikinu, kad pasiryžote dainuoti gimtąja kalba“, – kalbėjo V. Baumila.

V. Stackevičiui taip pat patiko pasirodymo išpildymas ir tai, kaip pasirodė grupės vokalistė.

„Puiki režisūra, puikiai nufilmuota. Tikrai ši daina gali keliauti į finalą ir dar toliau. Šį vakarą jūs buvote nuostabūs ir sukūrėte šventę“, – sakė V. Stackevičius.

G. Zazza atliko kūrinį „Broken Shadows“.

R. Zilnio nuomone, šis pasirodymas yra puikus.

„Man atrodo, kad šį kartą Greta netgi labiau pasitiki savimi. Čia nieko nereikia keisti, gal dėl įdomumo ateityje keisis tik suknelės. Man šiek tiek baisu, nes tai šiandien yra 5-a daina ir beveik visos jos atrodo vertos eiti į kitą etapą. Linkiu sėkmės“, – tikino R. Zilnys.

M. Linkytė sutiko, kad pasirodymas yra išpildytas.

„Gretos gražus balsas. Daina gana standartiška, bet tai užtikrina, kad ši daina tikrai galėtų vykti į „Euroviziją“, – kalbėjo M. Linkytė.

R. Loop pasirodė su daina „Positive Thoughts“.

Anot R. Zilnio, ši daina – tikras eurovizinis cukrus, bet miela klausytis, dainos atlikimas gražus ir verčia šypsotis. Jis patarė, kad rekvizitas, kurį atlikėja naudoja pasirodymo pradžioje, yra nereikalingas.

V. Baumila atkreipė dėmesį, kad ne tik R. Loop pasirodymas, bet ir visas šiųmetis „Eurovizijos“ konkursas yra labai stiprus.

„Labai stiprūs vokalai, įmantrūs ir labai skirtingi pasirodymai. Gera klausytis ir žiūrėti į juos. „Eurovizija“ parodo, kaip reikia dirbti ir ruoštis. Rūta, gera žiūrėti į tave. Manau, jei vyksi į Portugaliją, sukelsi šypseną ir jiems“, – kalba V. Baumila.

Atlikėja Marija pristatė dainą „This Love“.

V. Stackevičiui patiko pasirodymo vizualizacijos. Tačiau, anot jo, buvo momentų, kai atrodė, kad ne viską pavyko nufilmuoti ir parodyti taip, kaip buvo suplanuota.

„Pasigedau energetikos, trūko jėgos. Šioje laidoje labai daug stiprių kūrinių, todėl reikėtų paieškoti išskirtinumo, kad žmonės jus dėl kažko prisimintų. Dabar daina rizikuoja paskęsti“, – tikino V. Stackevičius.

R. Zilnio nuomone, Marija tiesiog persistengė.

„Turite visas galimybes šią dainą priversti suskambėti puikiai ir viskas gali išeiti labai gerai. Nežinau, kas šiandien yra, gal patirties stoka, gal jaudulys“, – svarstė R. Zilnys.

Grupė „The Roop“ pasirodė su kūriniu „Yes, I do“.

M. Linkytė pastebėjo, kad šios dainos priedainis – labai aiškus ir įsimenantis, o pasirodymas išsiskyrė iš visų kitų.

„Žinau, kad dainos idėja ir žinutė yra labai gražios. Kaip jūs patys minėjote, geriau turėti idėją negu jos iš viso neturėti. Man tikrai patiko“.

V. Stackevičius pritarė, kad kūrinio gera klausytis.

„Režisūriniai sprendimai išlaikė dėmesį nuo pradžios iki pabaigos. Kūrinys nepriekaištingai atliktas, jis yra labai stiprus pretendentas keliauti toliau“, – manė V. Stackevičius.

E. Olshey atliko melancholišką dainą „Bejausmis“.

M. Linkytei ši daina pasirodė graži, melodija – svajinga, tačiau, jos akmis, atlikėjai pritrūko drąsos.

„Norėčiau palinkėti drąsos. Manau, kad apie pergalę svajojate labai tyliai, todėl mums sunku tai pajausti. Turite švelnų ir minkštą balsą, tad leiskite mums gėrėtis jumis“, – sakė M. Linkytė.

R. Zilnys pastebėjo, kad kasmet „Eurovizijoje“ pasitaiko „kitokių“ kūrinių.

„Manau, kad šiemet tai yra Godo, Lukas Norkūnas ir jūs. Pernai „Eurovizijoje“ taip pat laimėjo kitokia daina. Pastebėjau, kad kai scenoje pasirodė Jazzu, Lietuvoje atsirado labai daug panašiai  į ją dainuojančių merginų. Man labai įdomu, ką jūs darote, norėčiau pasiklausyti daugiau. Tačiau nemanau, kad šis kūrinys yra toks, kuris gali laimėti „Euroviziją“, – atvirai dėstė R. Zilnys.

Pirmajame etape sėkmės sulaukusi Monikos Marijos daina „The Truth“ šį vakarą ir vėl nepaliko abejingų komisijos narių.

Pirmą kartą dainą girdėjęs V. Stackevičius tvirtino besidžiaugiantis, jog šis pasirodymas yra „Eurovizijos“ atrankoje.

„Labai džiaugiuosi, kad ji dalyvauja atrankoje, kūrinys stiprus ir puikiai „susiklausė“. Dėmesį reikėtų sutelkti į tai, kaip dar būtų galima pastiprinti dainos įspūdį, kaip apžaisti ir pateikti dainą“, – kalbėjo V. Stackevičius.

M. Linkytė prisipažino, kad klausantis Monikos Marijos pirmą kartą šį vakarą po kūną lakstė šiurpuliukai.

„Tavo balsas stipresnis negu ši daina, bet tai nėra blogai, man norėjosi į tave žiūrėti ir klausyti. Tu esi viena iš mano favoričių“, – tikino M. Linkytė.

R. Zilnys su šypsena kalbėjo, kad Vytautas Rumšas jaunesnysis yra išties įtakingas žmogus, nes Monika Marija atsižvelgė į jo pastabą atrodyti kitaip, kurią aktorius išsakė vienoje iš laidų.

„Šypsojomės, kad su šia šukuosena jūs netgi esate panaši į Ericą Jennings“, – teigė R. Zilnys.

Komisijos nuomone, G. Vagelio kūrinys „The Distant“ stiprus, tačiau pastabų jam taip pat turėjo.

„Jei apie dainą ir vokalą, tai jie yra stiprūs. Tačiau norėtųsi, kad labiau bendrautum su žiūrovu, kad žvelgtum į kamerą. Myliu tave kaip atlikėją, todėl turiu tau griežtesnių reikalavimų“, – kalbėjo V. Baumila.

R. Zilnys pasakojo dažnai paskaitantis klausytojų komentarus apie „Eurovizijos“ dalyvius. Jis yra radęs tris, apibendrinančius G. Vagelio pasirodymą: „koks gražus balsas“, „kokia keista daina“, „kas nors atleiskite jo stilistą“.

„Jis niekada scenoje neatrodo nuobodžiai, gal tai yra išskirtinis jo bruožas. Kad daina keista, galbūt tai yra jos stiprybė. Norėčiau, kad ši daina pakliūtų į kitą etapą, pažiūrėsime, kaip bus“, – teigė R. Zilnys.

Jausmingą kūrinį „When We`re Old“ atliko I. Zasimauskaitė.

M. Linkytę šis kūrinys itin sujaudino ir net privertė pravirkti, anot atlikėjos, daina labai svajinga ir graži.

„Kaip galite suprasti iš mano akių, ši daina mane palietė“, – kalbėjo M. Linkytė.

V. Baumila suskubo pridurti, kad be jo niekas daugiau nėra matęs Monikos verkiančios.

V.Radžiūno (LRT) nuotr.

„Gražu, ką daugiau ir pasakyti. Į šią dainą sudėjai visus stipriausius ginklus. Ir subtilus balsas, ir vaizdai. Sveikinimai tau ir Vytautui Bikui už gražią kūrybą“, – kalbėjo V. Baumila.

V. Stackevičius teigė, kad jau pernai I. Zasimauskaitė buvo dainininkė, kurios pasirodymų jis laukdavo.

„Ji nenuvylė ir šį kartą. Labai jaukus ir geras atlikimas. Buvo labai gera šios dainos klausytis. Kūrinys sukūrė magišką atmosferą, nieko netrūko“, – įspūdžiais dalijosi V. Stackevičius.

 

GALERIJA

  • Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai
  • Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai
  • Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai
  • Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai
  • Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai
  • Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai
  • Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai
  • Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai
  • Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai
  • Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai
  • Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai
  • Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai
  • Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai
  • Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai
  • Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai
  • Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai
  • Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai
  • Prieš pat pusfinalį nacionalinę „Eurovizijos“ atranką paliko 6 dalyviai
D.Labučio/ELTOS ir V.Radžiūno /LRT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Joana

Vykit iš komisijos nemokančią lietuviškai kalbėti Linkytę.Gal jinai gimus Amerikoj?Tas amsėjimas.Jai būtina kreiptis į logopedą.Baumila irgi nevykęs.Iš kur jie jų parinko???Zelnys dar nieko.Nejaugi neranda normalių ir dar į Euroviziją?Čia ne kaimo kapela.O Zasimauskaitė susivėlusi.Jai būtina padovanoti ŠUKAS.GĖDA.

Anonimas

Lietuviai nelaimes garantuoju.Bet nuvaziuot pasizmonet idomu.Kodel gi ne.

AS

Perklausiau ir nemaciau,negirdejau ne vienos isimintinos dainos .Monikos-Marijos balsas geras ,bet daina neaurovizine.Reikia ,kad isgirdes daina ja isimintum ir niuniuotum.O cia tik dainos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS