Princas Harry prisipažino norėjęs atsisakyti karališkojo titulo | KaunoDiena.lt

PRINCAS HARRY PRISIPAŽINO NORĖJĘS ATSISAKYTI KARALIŠKOJO TITULO

  • 0

Britų princas Harry (Haris) vienu metu „norėjo pasitraukti“ iš karališkosios šeimos, bet paskui nusprendė „likti ir susigalvoti sau vaidmenį“, sakoma sekmadienį paskelbtame interviu laikraštyje „The Mail on Sunday“.

32 metų princas anksčiau šią savaitę sukėlė sujudimą pasakęs, jog nemano, kad koks nors karališkosios šeimos narys nori tapti monarchu, o naujausiame interviu atskleidė abejones dėl savo paties vaidmens šeimoje.

Penktasis žmogus eilėje į britų sostą minėtam laikraščiui sakė, kad tarnavimas armijoje buvo „geriausias jo pabėgimas“ ir kad buvimo „tiesiog Harry“ patirtis paskatino jį svarstyti galimybę atsisakyti savo karališkojo vaidmens.

„Jaučiau, kad noriu pasitraukti, bet tada nusprendžiau likti ir susigalvoti sau vaidmenį“, – sakė jis.

Jaučiau, kad noriu pasitraukti, bet tada nusprendžiau likti ir susigalvoti sau vaidmenį.

Vėliau populiarus princas ėmė ginti sužeistų karių teises. Tokį pašaukimą jis savyje atrado per dvi tarnybos pamainas fronto linijoje Afganistane.

Anksčiau šią savaitę Harry kalbėjo apie širdį veriančias motinos laidotuves 1997 metais, kai jis ėjo paskui jos karstą. Žurnalui „Newsweek“ jis sakė, kad „jokio vaiko neturėtų būti prašoma to daryti“.

Jis taip pat atskleidė, kad niekas eilėje į sostą nelaukia dienos, kai reikės perimti sostą iš karalienės Elizabeth II (Elzbietos II).

„Mes tai darome ne dėl savęs, o didesniam žmonių labui“, – sakė jis.

„Ar yra kas nors karališkojoje šeimoje, norintis būti karaliumi ar karaliene? Aš taip nemanau, bet atėjus laikui mes eisime savo pareigas“, – pridūrė jis.

GALERIJA

  • Princas Harry prisipažino norėjęs atsisakyti karališkojo titulo
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS