Princas Williamas ir Lady Gaga drąsina prabilti apie psichines problemas | KaunoDiena.lt

PRINCAS WILLIAMAS IR LADY GAGA DRĄSINA PRABILTI APIE PSICHINES PROBLEMAS

  • 0

Didžiosios Britanijos princas Williamas (Viljamas) ir amerikiečių superžvaigždė Lady Gaga (Leidi Gaga) sujungė savo jėgas, drąsindami žmones nebijoti kalbėti apie savo psichinę būklę.

Antradienį „Facebook“ tinkle buvo paskelbtas princo ir dainininkės internetinio pokalbio vaizdo įrašas, kuriame jie ragina atsikratyti jų psichinės sveikatos būklę gaubiančios stigmos.

„Atėjo laikas visiems prabilti ir visiškai nesivaržant kalbėti apie savo psichinę sveikatą, nes tai yra tas pats kaip (kalbėti) apie fizinę“, – sakė Kembridžo kunigaikštis Lady Gagai, su kuria jis kalbėjosi iš Kensingtono rūmų.

„Labai svarbu pralaužti tą baimę ir tabu, kurie ilgainiui sukelia tik dar daugiau problemų“, – kalbėjo jis.

Pernai savo fondui „Born This Way“ skirtame atvirame laiške Lady Gaga prisipažino, kad pati kenčia nuo potrauminio streso sutrikimo.

„Psichinę problemą dažnai lydi gėda, jautiesi lyg tau būtų kažkas blogai“, – sakė Lady Gaga princui iš savo namų Holivude.

Labai svarbu pralaužti tą baimę ir tabu, kurie ilgainiui sukelia tik dar daugiau problemų.

„Turime kaip galima tvirčiau ir nepaliaujamai stengtis normalizuoti (požiūrį į) psichinės sveikatos problemas, kad žmonės nebijotų išsipasakoti“, – pridūrė ji.

„Visiškai sutrikęs“

Praėjus kelioms valandoms po paskelbimo šis vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas daugiau nei 500 tūkst. kartų. Pokalbis yra dalis kampanijos „Heads Together“. Šią pagalbos psichiniams ligoniams kampaniją globoja Williamas, jo sutuoktinė Kate (Keit) ir brolis princas Harry (Haris).

Prieš dieną princas Harry prisipažino, kad daug metų gyveno „visiškai sutrikęs“, bandydamas susitvarkyti su savo jausmais po motinos princesės Dianos žūties. Tuomet Harry buvo 12, o Williamui – 15 metų.

Harry sakė, kad pagalbos į specialistus kreipėsi tik būdamas 28-erių, padrąsintas kitų ir sulaukęs „didžiulio palaikymo“ iš savo vyresniojo brolio.

GALERIJA

  • Princas Wiliamas
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS