R. Boravskis: aktorius savo veikėją turi mylėti, kad ir koks šis būtų | KaunoDiena.lt

R. BORAVSKIS: AKTORIUS SAVO VEIKĖJĄ TURI MYLĖTI, KAD IR KOKS ŠIS BŪTŲ

  • 2

Jau šį ketvirtadienio vakarą TV3 parodys kulminacinę populiariojo lietuviško serialo „Pasmerkti 3“ seriją. Vieną ryškiausių herojų – nusikaltėlį Lorensą jame suvaidinęs aktorius Rolandas Boravskis sako, kad aktorius savo veikėją turi mylėti, kad ir koks šis būtų.

Finalinėje „Pasmerktų“ serijoje sprogs mašinos, bažnyčios skliautuose aidės maldos, o užmiesčio vilose – automatų salvės. „Ten daug tragizmo“, – su būdinga šypsena lūpose ištaria R. Boravskis, ne vienus metus kūręs TV3 žiūrovų ypač pamėgtą personažą, kuris turėjo įtakos ir jo paties populiarumui.

„Kiekvienas darbas turi įtakos, atsirado visaliaudinis žinomumas, – sako Rolandas. Tačiau paminklo savo veikėjui jis neskuba statyti. – Aš tiesiog dariau taip, kad Lorensas būtų žmogus, kaip ir mes – žmonės. Man jis buvo gyvas žmogus, kūriau jį su visom ydom ir kitais dalykais.“

Ypatingų naujų dalykų, kuriant šį personažą, jam neteko patirti, nereikėjo mokytis ir ginklais naudotis. „Aš sovietų laikais baigiau mokyklą, teko pašaudyti“, – šypsodamasis sako R. Boravskis, mokantis ir automatą laikyti, ir granatos žiedą ištraukti – tokie įgūdžiai bus ypač pastebimi paskutinėje „Pasmerkti 3“ serijoje.

Itin ryškus ir charakteringas Lorenso personažas buvo mėgiamas ir serialo scenarijaus autoriaus Edvino Kalėdos. „Visąlaik su juo bendravome. Man leisdavo personažo tekstus keisti gyvai, manimi pasitikėdavo“, – pasakoja R. Boravskis.

Kai kurios jo veikėjo frazės jau prigijo žiūrovų kasdienėje kalboje. Vienos jų buvo parašytos scenarijuje, kitas R. Boravskis pridėjo nuo savęs. Paskutinėje serijoje Lorensas ištars lemtingus žodžius: „Laimingų pabaigų nebūna. Jeigu ji laiminga, tai reiškia, kad dar ne pabaiga.“  Šiuos žodžius savo herojui į lūpas aktorius įdėjo iš humoristo Michailo Žvaneckio repertuaro.

Tai, kad R. Boravskio suvaidintas Lorensas – ypač tikroviškas, aktorius pagrindžia paprasta aktorinio meistriškumo logika. „Vaidinti reikia ne blogietį ar gerietį, o žmogų. Aktorius turi mylėti savo personažą, kitaip nesuvaidinsi“, – įsitikinęs jis.

Kokia didžioji tragedija Lorenso laukia paskutinėje serijoje ir kas nutiks kitiems populiariems veikėjams – TV3 žiūrovai pamatys jau šį, ketvirtadienio, vakarą 21.00 val. Nepraleiskite paskutinės serialo „Pasmerkti 3“ serijos!

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

gerbejas

Pratesimo reikia Pasmerkti 4 !!!!!!

NA NA

manau borovskiui reikėtu mylėti save ir tada meilę dalinti kitiems , jei jos turi užtektinai ______kažkodėl jo neigiamos rolės nepalieka jo ir realiame gyvenime ,ką gali dalinti ,jeigu neturi ,,,,,,sėkmės ,pozityvumui ,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS