R. Širvinskas-Makalius: išvyka su antrąja puse gali tapti tikru išbandymu | KaunoDiena.lt

R. ŠIRVINSKAS-MAKALIUS: IŠVYKA SU ANTRĄJA PUSE GALI TAPTI TIKRU IŠBANDYMU

  • 0

Savaitgalį 27 -ąjį gimtadienį su gausiu artimųjų ir draugų būriu atšventęs Rimvydas Širvinskas-Makalius įsitikinęs, kad geriausios dovanos – nauji įspūdžiai. Tad nenuostabu, kad gyvenimo be kelionių neįsivaizduojantis vaikinas susikrovė lagaminą ir savo gimtadienio pasitikti išsiruošė į Tailandą.

Net trečdalį metų svečiose šalyse praleidžiantis Rimvydas tikina, kad ši kelionė – puiki proga apmąstyti nuveiktus darbus.

– Praėjusį šeštadienį su draugais ir artimaisiais atšventei 27 -ąjį gimtadienį, o sekmadienį jau sėdėjai lėktuve skrendančiame į Tailandą. Be ko pats neįsivaizduoji geros kelionės?

– Savo kelionių neįsivaizduoju be namų darbų! Iki kelionės pradžios ne tik pasidomiu, kokie yra lankytini objektai toje šalyje, bet ir susižymiu juos žemėlapyje. Pasiekus kelionės tikslą, tai padeda nepulti į paniką. Iš tikrųjų, aš mėgstu viską susistyguoti, kad nereikėtų švaistyti laiko.

– Bet ar viską griežtai suplanavus nedingsta netikėtumo faktorius? Laikantis griežto plano galima praleisti daug žavių kelionės momentų.

– Tas tiesa. Pirma mano kelionė į Filipinus buvo itin griežtai suplanuota, diena po dienos. Tačiau tik vėliau supratau, kad tai buvo didelė klaida. Atvykęs į vieną nuostabią vietą supratau, kad noriu čia pasilikti ilgiau, tačiau negalėjau to padaryti, nes jau kitur buvau užsirezervavęs nakvynę ir už ją sumokėjęs. Tą kartą spjoviau į planą, praradau pinigus už rezervuotą kambarį, tačiau pasilikau tame rojaus kampelyje. Nuo to karto bet kurioje kelionėje pasilieku šiek tiek laisvų dienų ir laiko improvizacijai. Bet visą kitą vis tiek suplanuoju!

Pirma mano kelionė į Filipinus buvo itin griežtai suplanuota, diena po dienos. Tačiau tik vėliau supratau, kad tai buvo didelė klaida.

– Esi keliavęs šimtus kartų, aplankęs begalę vietų. Ko reikia, kad kelionę galėtum pavadinti gera ir pavykusia?

– Labai svarbu žinoti kelionės tikslą, nes keliauti be jo visiškai neįdomu. Aš keliones visada pritaikau prie savo pomėgių. Pavyzdžiui, vasario mėnesį keliausiu į mylimos atlikėjos Lady Gaga koncertą, taip ir pamatysiu nuostabų šou, ir apžiūrėsiu miestą. Jei mėgstate fotografuoti, tai keliaukite ten, kur yra puikūs fotografijos muziejai. Jei domina architektūra, archeologija, keliaukite ten, kur galite ją rasti. Kuo labiau savo kelionę pritaikysite pagal savo pomėgius, tuo ji bus geresnė, reikšmingesnė, o jūs iš kelionės grįšite jausdami didesnį pasitenkinimą.

– Ar tau labai svarbu, koks žmogus šalia tavęs yra kelionės metu?

– Tikrai labai svarbu, kas yra tavo bendrakeleiviai, kas tie žmonės, kurie tave supa. Aš pats galiu keliauti ir vienas, nes prie to esu įpratęs. Tačiau ne visi tai mėgsta ir gali tą daryti, todėl ypač svarbu atsirinkti kelionės draugą. Manau, kad išvyka su antrąja puse gali tapti tikru išbandymu. Susiduriant su įvairiais netikėtumais, iššūkiais, nesutampant nuomonėms ar pasiklydus jūs pamatote tikrąjį žmogaus veidą. Toks išbandymas gali arba suartinti žmones, arba labai nuliūdinti.

– Ko gero, lagaminą kelionei gali susidėti pakeltas vidury nakties ir visa tai užtruks vos keliolika minučių. Be kokių daiktų niekada nekeliauji?

– Aš dar iki šiol mokausi jį susidėti! Nors keliauju kartą ar du kartus per mėnesį, tačiau dažnai grįžęs matau, kad kažko visai nepanaudojau, o kai ko man buvo per mažai. Jau kuris laikas nesivežu knygų. Tiesiog kelionėse jų nebeskaitau, nes visą laiką lindžiu telefone, skaitau naujienas ar socialiniuose tinkluose stebiu, ką veikia mano draugai. O mano kelionių krepšyje visada turi būti trys patys svarbiausi dalykai: pasas, kreditinė kortelė ir išmanusis telefonas.

– Tavo krepšyje popierinio žemėlapio ar kelionių vadovo nerastume?

– Deja, ne. Man patinka, kad į vieną daiktą telpa viskas, ko man reikia: žemėlapis, kelionių vadovas, fotoaparatas ir kitos įvairios programėlės, kurias galima atsisiųsti net ir nenaudojant interneto duomenų. Į manąjį „Samsung Galaxy Note8“ galima įdėti dvi SIM korteles, kas itin pasitarnauja kelionėse. Todėl keliaudamas Azijoje visuomet nusiperku vietinio mobiliojo ryšio operatoriaus kortelę, taip naudoju vietinį internetą ir sutaupau.

– Pasidalink su kitais, kokias programėles dažniausiai naudoji keliaudamas.

– Kelionėse ypač gelbėja TripAdvisor ir Booking.com programėles. Jas naudoju norėdamas užsisakyti nakvynės vietas, susirasti dėmesio vertas maitinimo įstaigas. Taip pat niekaip neišsiversčiau be Google žemėlapių, Uber ar kitų pavėžėjimo paslaugų programėlių.

Kažkada esu skaičiavęs, kad net trečdalį laiko per metus praleidžiu keliaudamas užsienyje.

Visada savo telefone turiu tų avialinijų, su kuriomis keliauju, programėlę. Su ja ypač patogu užsiregistruoti skrydžiui ir išsisaugoti savo įlaipinimo kuponą. Šiandien tavo telefonas yra tavo bilietas. Be to, taupydami popierių padarome gerą darbą gamtai. Ir žinoma, daug fotografuoju, filmuoju ir keliu tai į socialinius tinklus, taip erzindamas ir priversdamas pavydėti savo draugus.

– Ar esi kada nors skaičiavęs kiek laiko per metus praleidi ne Lietuvoje, o svečiose šalyse?

– Savo gimtadienio dieną išvykau į Tailandą, kur paatostogausiu, atsipalaiduosiu, Naujuosius Metus pasitiksiu Maldyvuose, po to keliausiu į Lady Gaga koncertą. Kažkada esu skaičiavęs, kad net trečdalį laiko per metus praleidžiu keliaudamas užsienyje. Jei galėčiau, keliaučiau visą laiką, tačiau turiu rūpintis savo verslu, neretai būti biure ir prižiūrėti, kad darbas vyktų sklandžiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS