Ryga nominuota titului „Geriausia Europos lankytina vietovė 2018“ | KaunoDiena.lt

RYGA NOMINUOTA TITULUI „GERIAUSIA EUROPOS LANKYTINA VIETOVĖ 2018“

  • 0

Latvijos sostinė Ryga pateko į 20 Europos miestų, besivaržančių dėl prestižinio 2018 metų geriausios Europos lankytinos vietovės titulo, sąrašą.

Geriausia Europos lankytina vietovė bus išrinkta balsuojant interneto svetainėje www.europeanbestdestinations.com. Balsavimas truks iki vasario 8 d. Balsuoti gali bet kas vieną kartą per savaitę iš vieno prietaiso.

Šiais metais į geriausios Europos lankytinos vietovės titulą pretenduoja 20 Europos miestų: Ryga, Vroclavas, Lisabona, Viena, Londonas, Atėnai, Milanas, Praha, Budapeštas, Paryžius, Bilbao, Amsterdamas, Kotoras, Edinburgas, Hvaro sala, Berlynas, Barselona, Briuselis, Kolmaras ir Bohiņa.

„Geriausios Europos lankytinos vietovės nominacija – tai įrankis, kuriuo miestas gali pritraukti dar didesnį turistų skaičių. Titulas suteikia ne tik ekonominės naudos, nes į miestą atvyksta daugiau keliautojų, bet ir populiarumo visuomenės informavimo priemonėse. Titulo vertė matuojama daugiau kaip dešimčia milijonų eurų. Dėl dalyvavimo balsavimo kampanijoje jau susitarėme su keliais svarbiais partneriais – LIAA Turizmo departamentu, Latvijos institutu, nacionaline bendrove „airBaltic“ ir kitais“, – teigia Rygos turizmo plėtros biuro valdybos pirmininkė Vita Jermoloviča.

Balsuoti už Latviją kaip geriausią lankytiną vietovę galima internetu, spustelėjus nuorodą https://goo.gl/EpfQLW arba vote.ebdest.in.

Norite aplankyti Rygą, bet ieškojote tinkamos progos? Artimiausi renginiai, kurie patiks sporto, kultūros ar meno gerbėjams:

Lattelecom Rygos Maratonas (gegužės 20 d.) Vieną kartą metuose visa diena priklauso Rygos bėgikams. Jei dar nė karto nesilankėte Rygoje, maratonas arba pusmaratonis yra puiki priežastis apsilankyti viename gražiausių miestų visoje Baltijos pakrantėje. Nuo pat 2007 metų, Rygos maratono trasa atitinka AIMS standartus ir pelno tarptautinį pripažinimą, pritraukdama dalyvius iš viso pasaulio. Maratono trasa tęsiasi per pagrindines Rygos gatves, tiltus, Senamiestį, todėl šis bėgimas tai nuostabi proga pasigrožėti miesto peizažu.

Rygos operos festivalis (birželio 6-7 d.) Latvijos nacionalinio operos ir baleto teatro pastatas yra vienas pagrindinių Rygos simbolių, o pačiame Rygos mieste sukurta operos muzika jau spėjo pelnyti pripažinimą visame pasaulyje. Minint Latvijos nepriklausomybės šimtmetį, viena savaitė prieš festivalį bus skirta šiuolaikinei Latvijos operai, kuriai priklauso tokie garsūs darbai kaip Zigmārs Liepiņš opera „Turaidas Roze“, Ēriks Ešenvalds „Iemūrētie“, Arturs Maskats „Valentīna“ ir Andris Dzenītis „Dauka“. Antrosios festivalio savaitės metu bus pristatyti nauji sezono spektakliai, o pats festivalis ir visas 2017/2018 teatro sezonas užsibaigs įspūdingu Gala koncertu.

26-oji Latvijos dainų ir 16-oji šokių šventė (birželio 30 – liepos 8 d.) Dainų ir šokių šventės yra geriausiai visas Baltijos tautas apibūdinanti ir vienijanti tradicija. 2018 m. tai bus vienas didžiausių renginių šalyje, skirtas paminėti nepriklausomybės šimtmečiui, kuris užpildys visą Rygą dainomis ir šokiais. Atvyks per 40 tūkst. dalyvių, iš viso organizuojama 54 skirtingų renginių visoje sostinėje. Specialus dainų ir šokių restoranas kvies svečius pasimėgauti skoniais, kurie padės iki galo pajusti viso festivalio atmosferą.

Rygos miesto festivalis (rugpjūčio 17-19 d.). Rygos miesto festivalis yra didžiausias festivalis visame mieste, kai gyvenimas persikelia į gatvę, šurmuliuoja koncertai, renginiai ir linksmybės visiems miesto gyventojams ir svečiams.

GALERIJA

  • Ryga nominuota titului „Geriausia Europos lankytina vietovė 2018“
  • Ryga nominuota titului „Geriausia Europos lankytina vietovė 2018“
  • Ryga nominuota titului „Geriausia Europos lankytina vietovė 2018“
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS