S. Račkys savo sodyboje gyvena kartu su žalčiais | KaunoDiena.lt

S. RAČKYS SAVO SODYBOJE GYVENA KARTU SU ŽALČIAIS

  • 0

Serialo „Moterys meluoja geriau“ režisierius Sigitas Račkys su žmona aktore Rasa Jakučionyte jau bene 20 metų vasarą poilsiauja tarp miškų Anykščių rajone, tačiau grybus ir uogas šiemet pirkosi turguje, nors šios gėrybės auga tiesiog kieme. „Kai dirbau teatre, – daug dienų praleisdavome sodyboje, o kai dabar televizijoj, tai į sodybą nuvažiuojam tik kokį kartą per mėnesį. Nupjauni žolę ir su verkiančia širdim išvažiuoji“, – TV3 laidai „Svajonių sodai“ šį šeštadienį 10.00 val. pasakos S. Račkys.

Režisierius šią vasarą  kūrė serialo „Moterys meluoja geriau“ latvišką versiją, tad į savo sodybą nuvyko tik vasaros pabaigoje, kur jo laukė dar pavasarį pasėtas daržas. „Koks daigas turguj papuola po ranka, tokį ir perku, paskui prikišu kas pakliuvo, – juokiasi žinomas aktorius ir režisierius. – Turėjau didelį daržą, dabar jį sumažinau iki 2 metrų ilgio.“ Jo žmona Rasa patvirtino, kad S. Račkys tikrai pats ravi, prižiūri daržoves: „Juokingas tas jo daržas su pageltusiais krapais, čia auga tas, kas ištveria.“ S. Račkys draugiškai atkirto: „Ji turgyje perka viską iš eilės ir kišą į tą gėlyną.“

Žinomas vyras sako netikintis, kad jo žmona „susikalba“ su sodyboje gyvenančiais žalčiais: „Pas mus kieme yra žalčių perykla, jie drąsiai šliaužioja po kiemą, guli prie namo pamatų. Pirmus metus buvo klyksmų, o dabar įpratom. Įrengiau jiems kompostinę ir jie ten gyvena.“ R. Jakučionytė tvirtina, jog tyliai švilpaudama moka žalčius išsikviesti pasivaišinti rūgpieniu, nesvarbu, kad vyras iš to juokiasi.

Režisierius pasakos, kaip jam vienam pačiam pavyko iš seno tvarto sukurti jaukius namus. Vyras pats remontavo, kalė sienas ir lubas lentelėmis: „Rasos kambaryje anksčiau stovėjo arkliai, o aš miegu ten, kur buvo avys, virtuvę įrengiau paukštidėje, o svečių kambaryje – buvusi kiaulidė, – vaizdžiai pasakos S. Račkys. – Prieš kokį dešimtmetį pilna troba buvo vaikų, giminių, o dabar dažniausiai dviese sėdim su Rasa ir „Durnių“ lošiam“, – juokaus žinomas vyras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS