S. Stallone ir septintas kartas ringe | KaunoDiena.lt

S. STALLONE IR SEPTINTAS KARTAS RINGE

Sylvesteris Stallone gavo Auksinį gaublį už antro plano vaidmenį sportinėje dramoje "Krydas. Gimęs kovoti". Dabar šį filmą galime pamatyti.

Geriausias draugas Rokis

Regis, kad populiarių Holivudo filmų tęsiniai tapo tokia pat neišvengiama problema, kaip globalinis mūsų planetos atšilimas. Kai kuriems aktoriams sėkmingas vaidmuo tampa tuo bagažu, kurį jie priversti nešioti ilgai. Tikru čempionu šioje srityje galime laikyti veiksmo kino supermeną S.Stallone. Jis pagaliau gavo pirmąjį per savo karjerą Auksinį gaublį už boksininko Rokio vaidmenį jau septintajame filme su šiuo personažu.

Nenuostabu, kad atsiimdamas šią premiją per ceremoniją, kuri kino pasaulyje vadinama "Oskarų" repeticija (statistika daug metų patvirtina, kad Auksinio gaublio nugalėtojas dažniausiai pelno ir JAV kino meno akademijos apdovanojimą) S.Stallone taip išreiškė savo džiaugsmą: "Esu dėkingas Rokiui Balboa už tai, kad jis visus tuos metus buvo mano geriausias draugas."

Sukūrė save pats

Pirmą kartą Rokį S.Stallone suvaidino lygiai prieš 40 metų. Iki šio filmo jaunas aktorius vaidino vien epizodus, o debiutavo erotinėje komedijoje "Kitės ir Stiudo vakarėlis" (1970 m.), po kurios jam ilgam prilipo "Itališko eržilo" (angl. Italian Stallion) pravardė. Su tokiu įvaizdžiu galvoti apie rimtą karjerą buvo sunku, bet tada ambicingas jaunuolis ryžosi realizuoti svarbiausią amerikietišką priesaką "Sukurk save pats". Jis parašė scenarijų apie jauną boksininką, kuriam pagaliau gyvenimo ruletėje iškrito laimingas skaičius.

Sulaukęs net 10 nominacijų "Oskarui" ir pripažintas geriausiu 1976 m. filmu "Rokis" pasakoja apie italų emigrantų palikuonį Rokį Balboa. Vakarais jis kaunasi vieno Filadelfijos sporto klubo ringe, o netekęs šios galimybės dirba skolų išieškotoju, bet greitai gauna šansą sugrįžti į ringą. Mat prieš pat lemiamas bokso rungtynes svarbiausias juodaodžio čempiono Apolo Krydo konkurentas patyrė traumą. Rokis supranta, kad tokios progos praleisti negalima.

Nors geriausio aktoriaus "Oskarą" tąsyk gavo kitas aktorius, S.Stallone buvo pavadintas ir didžiausiu atradimu, ir net naujuoju Marlonu Brando.

Karjeros etapai

Antrąjį filmą "Rokis 2" (1979 m.) S.Stallone jau režisavo pats. Jame Rokis patiria kairės akies traumą, dėl kurios priverstas kuriam laikui palikti ringą. Bet nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Rokis ryžtasi vedyboms su Adriana ir, žinoma, intensyviai treniruojasi. Ir teisingai daro, nes greitai didžiausias jo priešininkas Apolo Krydas pasiūlys Rokiui atsirevanšuoti.

Trečiajame filme "Rokis 3" (1982 m.) nugalėjęs Apolo Krydą Rokis beveik dešimt metų buvo ringo čempionas. Tačiau didžiajame sporte viską lemia atsitiktinumas. Dar neišsigydęs naujos traumos Rokis priėmė boksininko Klaberio Lango iššūkį ir buvo nugalėtas. Dabar jis vėl viską turi pradėti iš naujo.

Ketvirtajame filme (1985 m.) Rokis ir jo aršiausias priešininkas Apolo Krydas pagaliau tampa tikrais draugais ir suvienija savo jėgas prieš bendrą konkurentą, pramintą "Sibiro ekspresu" (taip tituluojamą rusų boksininką Ivaną Drago suvaidino Dolphas Lundgrenas).

Filme "Rokis 5" (1990 m.) įveikęs "Sibiro ekspresą" Rokis grįžta į gimtąją Filadelfiją, kur gydytojai konstatuoja jam smegenų sutrenkimą. Tai reiškia, kad reikia baigti karjerą ir ruoštis ramesniam gyvenimo būdui.

Rokis sugrįžta

Atrodė, kad šioje epopėjoje padėtas finalinis taškas. Bet 2006-aisiais ekranuose pasirodė šeštasis filmas apie boksininką Rokį, kuris dabar yra našlys ir mažo Filadelfijos itališko restoranėlio savininkas. Jis, žinoma, svajoja patirti dar vieną triumfą. Netrukus likimas pasiūlo puikią progą tai padaryti.

Pernai sukurtame filme "Krydas. Gimęs kovoti" Rokis pirmą kartą nėra pagrindinis herojus. Bet ir pavadinime minimas Krydas nėra tas amžinas Rokio priešininkas Apolas, o tik jo sūnus Adonis. Savo tėvo nepažinojęs Adonis aistrą boksui, matyt, paveldėjo su genais. Trokšdamas įrodyti, kad ne veltui turi vieno žymiausių istorijoje boksininkų pavardę, Adonis vyksta į Filadelfiją ir prašo savo tėvo varžovo taptų jo treneriu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS