Sugrįžta „Happyendless“: naują dainą pristato su G. Kilčiauskiene | KaunoDiena.lt

SUGRĮŽTA „HAPPYENDLESS“: NAUJĄ DAINĄ PRISTATO SU G. KILČIAUSKIENE

  • 0

Viena įdomiausių grupių Lietuvoje „Happyendless“ nutraukia tylą ir atnaujina muzikinę veiklą. Elektroninės muzikos kūrėjų grįžimas į sceną – ilgai lauktas muzikos mylėtojų įvykis.

Grupės įkūrėjai Marius Narbutis ir Andrius Kauklys jau daug metų kuria muziką įvairiems lietuvių muzikos atlikėjams, kino filmams, reklamoms. 1998 m. susikūrusi grupė drąsiai galėtų būti vadinama vienu sėkmingiausių lietuviškos muzikos produktų. 2006 m. prie grupės prisijungė vokalistas Saulius Prūsaitis. Po poros metų trijulė išleido albumą „Room for mistakes“ su tituline daina „Power forever“. Laimėtas MTV Europos muzikos apdovanojimas „Best Baltic Act“ (geriausios Baltijos šalių grupės) dar labiau išgarsino grupę.

„Keliems metams buvome sustabdę muzikinę „Happyendless“ veiklą. Tikrai nebuvome išsiskirstę, nekalbėjome apie atsisveikinimą. Saulius įrašinėja savo solinį albumą, aš su Andriumi turėjome kitų veiklų. Dabar pribrendome naujiems „Happyendless“ darbams“, – šypsosi grupės įkūrėjai.

Originaliu skambesiu išsiskiriantys „Happyendless“ stebina ir netikėtu pasirinkimu. Grupė neturės nuolatinio vokalisto. M. Narbutis ir A. Kauklys įrašinės dainas vis su kitu Lietuvos atlikėju. Kiekvieną kartą klausytojų lauks staigmena – muzikos kūrėjų pasikviestas svečias, užimsiantis vokalisto vietą vienai dainai. „Norisi muzikai suteikti kuo daugiau spalvų, o skirtingi vokalistai tą padarys geriausiai. Vienas kūrinys tiks vienam balso tembrui, o kitas kitam. Monotonija ir vienodumas grupei negrės“, – savo pasirinkimą aiškina M. Narbutis.

Šį kartą „Happyendless“ kartu su dainininke Giedre Kilčiauskiene gerbėjams pristato dainą „Gravitacija“. Grupės nariai su „Empti“ vokaliste yra seni draugai ir kolegos, kartu muzikavę ne viename projekte, tad didelių svarstymų, kurios dainininkės balsas labiausiai tiktų naujai dainai, nebuvo. „Giedrė ne tik ypatingo balso savininkė, bet ir puikus žmogus. Ji tobulai tiko mūsų naujajai dainai“, – šypsojosi M. Narbutis.

Pagyrų grupei negailėjo ir G. Kilčiauskienė. „Happyendless“ yra mano bičiuliai, manosios kartos muzikantai. Esu įsitikinusi, koks bebūtum profesionalus muzikantas, visų pirma su tavimi turi būti malonu dirbti. Mums nereikėjo daug diskutuoti, kokia daina turi būti. Pasitikime vieni kitais ir leidome daryti tai, ką mokame geriausiai. Vyrai kūrė instrumentinę dalį, aš melodiją ir tekstą. Man patinka pojūtis, kai dainos nereikia „iškankinti“ ar stengtis pralenkti pačią save kažkokiu menamu keistumu. Smagu, kai įkvėpimas ateina vos išgirdus muzikos eskizą“, – po dainos įrašų kalbėjo G. Kilčiauskienė pridurdama, jog mielai su grupe įrašytų dar keletą dainų.

„Mūsų grupė niekada nebuvo vieno stiliaus atstovai, tad ir dabar liekame sau ištikimi. Grįžtame prie „Happyendless“ šaknų – elektroninės muzikos. Darome tai, kas patinka mums. O žmonės, mėgstantys muziką, tikimės mus įvertins“, – įsitikinę grupės nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS