Suomijos žvaigždė S. Aalto: savo muzika noriu įpūsti drąsos (interviu) | KaunoDiena.lt

SUOMIJOS ŽVAIGŽDĖ S. AALTO: SAVO MUZIKA NORIU ĮPŪSTI DRĄSOS (INTERVIU)

Vardan auditorijos, negalima išduoti savęs – tai nepadės, įsitikinusi Suomijos popscenos žvaigždė Saara Aalto. Įspūdingais teatrališkais šou pagarsėjusi dainininkė savo šaliai atstovaus šių metų „Eurovizijoje“.

Neseniai Lietuvoje viešėjusi S.Aalto susitiko su "TV dienos" žurnalistais ir spinduliuodama nuoširdumu atviravo apie darbą, kurį teko atlikti, kad taptų tuo, kas yra šiandien. Ji tikina: tiek asmeniniame gyvenime, tiek karjeros srityje kliaujasi atvirumo galia ir savo širdimi.

– Kaip jaučiatės Lietuvoje – koks įspūdis išliks po vizito mūsų šalyje?

– Lietuvoje jaučiuosi gerai. Tai nėra mano pirmoji viešnagė šioje šalyje – buvau čia, kai man buvo penkiolika. Tada buvau atvykusi su savo choru iš Suomijos ir dainavome kartu su lietuvių choru „Liepaitės“. Aš labai myliu Lietuvą, man patinka koncertuoti ant jūsų scenų ir man patinka jūsų auditorija. Po šios viešnagės liks tik geriausi prisiminimai.

– Ar domitės Lietuvos muzikos pasauliu?

– Daug apie jūsų muziką nežinau. Kai buvau jaunesnė ir dainavau su choru, mes atlikome kai kurias lietuviškas dainas. Tačiau seku „Euroviziją“ ir žinau lietuvių dainas, su kuriomis dalyvavote šiame konkurse.

– Esate ryški žvaigždė ne tik Suomijoje, Didžiojoje Britanijoje, bet ir visoje Europoje – kaip ir kada prasidėjo Jūsų muzikinis kelias?

– Aš kilusi iš muzikalios šeimos. Mano mama yra muzikos mokytoja, o tėtis – muzikantas, tad aš užaugau su muzika. Labai sunku pasakyti, kada prasidėjo mano muzikinis kelias, nes aš dainuoti išmokau anksčiau, nei kalbėti. Kai man buvo dešimt metų pradėjau rašyti muziką anglų kalba. Visą gyvenimą buvau scenoje: dainavau, grojau pianinu, šokau. Kai man buvo 19, dalyvavau viename konkurse Suomijoje ir tada prasidėjo mano solo karjera.

Ši daina man svarbi – ji yra apie mano gyvenimą. Monstrai yra visi negatyvūs komentarai, kuriuos girdime per visą savo gyvenimą.

– Kas dedasi 10-metės galvoje – apie ką buvo Jūsų pirmoji daina?

– Iš tiesų, pirmą savo dainą rašiau kai man buvo penkeri, bet ji buvo nebaigta. Kai man buvo dešimt, per televiziją pamačiau merginų grupę „Spice Girls“, jos dainavo anglų kalba. Pagalvojau, kad ir aš galiu parašyti dainą anglų kalba, nors tada šios kalbos nemokėjau pakankamai gerai. Pradėjau rašyti dainą, kuri buvo paprasta – apie draugus, šviečiančią saulę ir panašius dalykus. Žinoma, kai tu esi vaikas, tavo dainos ir yra skirtos vaikams.

– Tapote Didžiosios Britanijos “X faktoriaus” antrosios vietos nugalėtoja. Kuo britų pop scena ir publika skiriasi nuo suomių?

– Tikrai yra didelis skirtumas. Manau, kad britų klausytojai yra atviresni skirtingų tipų artistams. Kai prieš dalyvavimą Anglijos „X faktoriuje“ dainavau Suomijoje, aš nebuvau visiškai priimta tokia, kokia esu. Mano stilius yra labai teatrališkas, aš mėgstu didelius šou. Nepasakyčiau, kad suomiai mane suprato. Suomijoje turi būti toks, kaip visi – kaip mergina iš kaimynystės. Jie nesuprato mano stiliaus.

Bet Jungtinėje Karalystėje žmonėms labai patiko mano dideli šou, stilius, jie mane labai palaikė ir priėmė. Tai buvo nuostabi patirtis. Britų klausytojai yra ir kur kas triukšmingesni, nes suomiai yra pakankamai drovūs ir tylūs žmonės. Jungtinės Karalystės „X faktorius“ man tapo puikia platforma.

– Esate ir Suomijos “X faktoriaus” teisėja. Koks jausmas sėdėti vertintojo kėdėje?

– Aš visada svajojau būti teisėja dainavimo konkurse, todėl šis kvietimas mane labai pradžiugino. Pati dalyvavau daugybėje dainavimo konkursų, todėl atsidurti kitoje stalo pusėje yra puikus jausmas. Man patinka mokyti žmones, man patinka jiems padėti. Manau, kad tokiu būdu padedu jauniems dainininkams pasirodyti geriau.

– Dainavote kartu su tokiomis žvaigždėmis, kaip Kylie Minogue, Andrea Bocelli. Kokias pamokas išmokote?

– Manau, kad geriausia pamoka, kurią išmokau, yra visada išlikti savimi. Tu neturi savęs keisti tam, kad įtiktum auditorijai, nes tai nepadės. Tu visada privalai išlikti labai drąsus.

– Šiemet su daina „Monsters“ dalyvausite „Eurovizijoje“ ir atstovausite Suomijai. Ką šia daina norite pasakyti Europai?

– Ši daina man svarbi – ji, iš esmės, yra apie mano gyvenimą. Monstrai yra visi negatyvūs komentarai, kuriuos girdime per visą savo gyvenimą. Manau, kad visi turime tokių negatyvių išgyvenimų – galbūt tai yra komentarai, kad nesi pakankamai geras, ar, kad turi pasikeisti. Galiausiai šie žodžiai lieka galvoje ir tampa mūsų monstrais.

Šia daina aš noriu pasakyti, kad atsikratau savo monstrų, kad noriu gyventi savo gyvenimą, būdama tokia, kokia esu, ir kad aš esu pakankamai stipri, jog paleisčiau visus monstrus. Manau, kad ši žinutė yra labai svarbi kiekvienam, nes ji kalba apie pozityvumą, gebėjimą paleisti savo praeitį ir žingsnius pirmyn.

– Ką „Eurovizijos“ dainų konkursas Jums reiškia?

“Euroviziją“ stebiu nuo vaikystės ir visada svajojau joje sudalyvauti. Aš bandžiau ten patikti daugybę kartų, bet nacionalinėse Suomijos atrankose iki sėkmės man visada pritrūkdavo labai nedaug. Galiausiai mane pakvietė atstovauti šaliai, man nereikėjo varžytis ir tai yra nuostabus jausmas. Aš jaučiuosi puikiai – mano svajonė, dėl kuriuos dirbau dešimt metų, pagaliau išsipildė.

– Ar tikite, kad galite parvežti namo geriausios Europos dainos titulą?

– Tikiu. Žinoma, „Eurovizijoje” viskas yra įmanoma, kartais negalime nutuokti, kas taps nugalėtoju. Bet aš išties labai sunkiai dirbau, todėl noriu tikėti, kad turiu šansą.

– Kas yra Jūsų muzikinis dievaitis ir koks muzikos žanras yra mėgstamiausias?

– Labai sunku atsakyti, nes aš tiesiog myliu muziką. Nesvarbu, koks tai bebūtų žanras. Aš myliu muzikinį teatrą, popmuziką, roką, disko stilių – viską. Mėgstu stiprius dainininkus. Nežinau kodėl, bet nemėgstu vyrų atlikėjų, man labiau patinka moterų balsai. Bet tai gali būti bet kokio žanro atstovės.

– Bet vaikystėje buvote „Spice girls“ gerbėja?

– Aš tikrai jomis žavėjausi. Drįstu pasakyti, kad jos pakeitė mano gyvenimą, nes kai dešimtmetė pirmą kartą jas pamačiau, buvau sužavėta jų pasirodymu ir pasakiau sau: aš noriu taip dainuoti, aš noriu taip šokti, aš noriu kurti didelius šou, kokius „Spice girls“ ir rengė. Jos man padarė išties didelę įtaką.

– Kokios vertybės Jums yra pačios svarbiausios ir kokią žinutę savo muzika norite perduoti pasauliui?

– Svarbiausia mano gyvenimo vertybė – klausant širdies balso atrasti laimę. To siekiu kiekvienoje savo gyvenimo srityje. Karjeroje sprendimus priimu taip pat pasikliaudama savo širdimi. Visada klausau ką ji sako. Kartais sakau „ne“, nes tiesiog turiu klausyti širdies.

Savo asmeniniame gyvenime taip pat pasitikiu širdies balsu. Aš turiu merginą ir nusprendžiau būti atvira dėl to, nes meilė man yra svarbiausias dalykas gyvenime. Taip pat labai svarbus yra sąžiningumas. Aš noriu gyventi būdama atvira ir sąžininga prieš visus. Man laimė nėra šlovė, žinomumas ar karjera, bet ji ateina iš sprendimų, kuriuos priimu pasitikėdama savo širdimi.

Aš myliu muziką, myliu savo merginą, noriu būti atvira ir tai daro mane laiminga. Prieš „Euroviziją“ išleisiu naują albumą, kuriame dainos kalbės apie meilę, drąsą, atvirumą, jėgą, kurią mes visi galime atrasti savyje. Apie tai kalba ir mano daina „Monsters“.

GALERIJA

  • Asmenybė: nors scenoje – nuo mažų dienų, užkulisiuose S.Aalto – nuoširdi ir paprasta mergina.
  • Suomijos žvaigždė S. Aalto: savo muzika noriu įpūsti drąsos <span style=color:red;>(interviu)</span>
  • Suomijos žvaigždė S. Aalto: savo muzika noriu įpūsti drąsos <span style=color:red;>(interviu)</span>
  • Suomijos žvaigždė S. Aalto: savo muzika noriu įpūsti drąsos <span style=color:red;>(interviu)</span>
  • Suomijos žvaigždė S. Aalto: savo muzika noriu įpūsti drąsos <span style=color:red;>(interviu)</span>
  • Suomijos žvaigždė S. Aalto: savo muzika noriu įpūsti drąsos <span style=color:red;>(interviu)</span>
Akvilės Snarskienės, Ville Paasimaa nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Dargyvas

Nuostabi ir kaip reta - protingai savo aplinką nusakanti mergina. Sėkmės Tau ir mūsiškėms nesužvaigždėjusioms žvaigždutėms

Aha

Aha

Kevinas

Grazi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS