Šv. Valentino dienos proga – į kelionę | KaunoDiena.lt

ŠV. VALENTINO DIENOS PROGA – Į KELIONĘ

  • 0

Artėjant Šv.Valentino dienai daugėja romantiškai nusiteikusių porų, besidairančių netolimų kelionių į Pietų šalis. Kelionių organizatoriai pastebi, kad populiariausių maršrutų sąraše karaliauja Paryžius ir Roma, savo pozicijų neužleidžia kiti Italijos miestai. Vis dėlto vis dažniau pasiteiraujama įdomesnių romantinių krypčių.

Kuria ypatingą aurą

Kelionių organizatoriai tikina, kad jei reikėtų rinkti daugiausia įsimylėjėlių sutraukiantį miestą, pirmosios vietos vis dar neužleistų Paryžius. "Taip susiklostė dėl kelių priežasčių, – pasakoja "Kelionių panoramos" vadovė Kristina Graužinienė. – Pirmiausia būtent Paryžius tradiciškai laikomas meilės miestu. Taip pat panašia romantika jau ilgus šimtmečius alsuoja daugelis Italijos miestų. Joje pirmenybė teikiama Romai, tačiau labai paklausūs miestai išlieka Venecija, Verona ir Florencija."

Kaip pastebi kelionių ekspertai, šiltesnis klimatas Šv.Valentino dienos keliones paverčia maloniais pasivaikščiojimais istorinių miestų gatvėmis ir jaukiais pasisėdėjimais kavinukėse. Dar viena priežastis vykti į Prancūziją arba Italiją – tai šių šalių miestų pasirengimas šiltai priimti įsimylėjėlių poras: Italijos miestų gatvės ir kavinės pasitinka gausiomis romantiškomis dekoracijomis, o viešbučių numeriuose dažnai sulauksite malonių staigmenų.

Pranešę, kad tikitės romantikos, savo numeryje galite rasti ir putojančių gėrimų su dailiomis taurėmis, ir vaisių kokteilių.

Vis dėlto, pastebi kelionių organizatoriai, Šv.Valentino kelionių mados pamažu keičiasi, ir poros vis dažniau prašo parinkti kitą kryptį. Viena populiaresnių – kelionė į Jungtinius Arabų Emyratus, kurie vilioja europiečius savo šiltu klimatu, puikiu aptarnavimu ir egzotika.

Kelionės stiprina ryšį

Kaip teigia emocinės sveikatos ugdymo specialistė Kamila Golod, kelionės yra vienas geriausių būdų sutvirtinti santykius ir dar labiau suartėti.

"Kasdienybėje romantiką neretai užgožia buitis, ir mes kartais pamirštame, kaip mokame bendrauti, atjausti, rodyti dėmesį mylimam žmogui ar paprasčiausiai būti su juo dabarties akimirką, – pasakoja K.Golod. – Kelionės leidžia prisiminti savybes, kurias kartais pamirštame: spontaniškumą ir lengvumą, aštrų protą ar rūpinimąsi vienas kitu."

Emocinės sveikatos konsultantė pataria poroms skirti laiko tik vienas kitam, susikurti bendrą tikslą, stengtis įsiklausyti vienas į kitą, gerbti vienas kito pranašumus ir skirtumus.

Kaip pastebi K.Golod, viena svarbiausių šeimos vertybių buvo ir liks bendras laikas kartu. "Kelionės suteikia galimybę atnaujinti santykius, patiriant naujų ir ryškių įspūdžių, kurie jungs jūsų porą ir taps tarsi santykių brangakmeniu, kurį prisiminsite visą savo gyvenimą", – sako specialistė.

Aktyviai ar pasyviai?

Dauguma lietuvių pamėgtų romantiškų krypčių nebūna tolimos, jas pasiekti pakanka 2–4 valandų skrydžio. Todėl dauguma Europos šalių ar netolimi šiltieji kraštai taip pat gana dažnai pasirenkami romantiškoms kelionėms. Be minėtų Prancūzijos ir Italijos miestų, vis paklausesnės tampa kitų Europos miestų sostinės, žiemos vaizdais viliojantys kalnų kurortai.

Kelionių ekspertai pastebi, kad slidinėjimo savaitės taip pat išlieka populiari romantiškų kelionių forma. Tačiau emocinės sveikatos specialistė K.Golod pataria prieš ryžtantis tokiai kelionei bendrus tikslus pasitikrinti dukart.

"Neretai pasitaiko, kad antroji pusė nebūtinai tikisi aktyvaus poilsio, todėl vertėtų pagalvoti apie tai, ką veiks kitas žmogus, kol jūs slidinėsite, – perspėja K. Golod. – Nesvarbu, koks tai būtų poilsis, svarbu atsižvelgti į mylimo žmogaus poreikius, ieškoti kompromisų ir susitaikyti, kad kitas žmogus kažko negali padaryti, pvz., eiti ilgas distancijas ar visą dieną slidinėti. Santykiuose verta prisiminti, kad kiekvienas žmogus yra individualus, o svarbiausia – kuo daugiau kalbėtis, gerbti kito žmogaus norus ir ieškoti bendrumo."

Kelionių organizatoriai primena, kad slidinėjimo kurortuose apstu pramogų ir nepageidaujantiesiems aktyviai sportuoti, tik reikia iš anksto jas suplanuoti bei nepamiršti ekskursijų.

Smagioji romantinių kelionių dalis yra tai, kad jos dažniausiai nekainuoja itin brangiai. Netolimos distancijos ir porų noras tiesiog pabendrauti leidžia organizuoti kelionę ir už kelis šimtus eurų.

GALERIJA

  • Šv. Valentino dienos proga – į kelionę
  • Šv. Valentino dienos proga – į kelionę
  • Šv. Valentino dienos proga – į kelionę
  • Šv. Valentino dienos proga – į kelionę
terninrete.it, bp.blogspot.com, i.pinimg.com, media.timeout.com nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS