Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos | KaunoDiena.lt

TARPTAUTINIAME GRILIO ČEMPIONATE IŠKEPTA PUSĖ TONOS MĖSOS

  • 0

Savaitgalį Druskininkai klegėjo iki paryčių. Prie Druskininkų kurorto šventės renginių prisijungė tarptautinis grilio ir barbekiu čempionatas „Geros valios 2018“ taurei laimėti.

Čempionato aikštelėje druskininkiečiai ir miesto svečiai galėjo stebėti grilio meistrų išmonę, pasmalsauti apie kepsnines, ir, žinoma, paragauti nekasdienio skonio mėsos ir žuvies patiekalų ar net grilyje ruošto deserto, rašoma organizatorių pranešime.

Griliuose vartėsi ir žuvys, ir saldumynai

Ant Nemuno kranto dvi dienas ir taip karštą kurorto orą kaitino kepsninių anglys. Dėl pagrindinio čempionato prizo – „Geros valios 2018“ taurės rungėsi svečiai iš Baltarusijos „Grill Smokers“, kurorto šeimininkai – „Dangaus skliautas“, komandos griliai.lt ir „Proflame“ iš Kauno.

Tarptautinį čempionatą organizavo Druskininkų miesto savivaldybės administracija, Lietuvos grilio ir barbekiu asociacija ir Tarptautinė grilio ir barbekiu federacija. Grilio profesionalai savo gebėjimus ir išmonę demonstravo ruošdami kiaulienos, jautienos, paukštienos, žuvies patiekalus ir desertą.

Renkant čempionato geriausius, komisijos nariai vertino bendrą patiekalo vaizdą, skonį, minkštumą ir sultingumą ir kitus, tik tikriems grilio profesionalams žinomus patiekalų niuansus.

Apdovanoti ir žiūrovai

Pagrindinis čempionato apdovanojimas – įspūdinga stiklinės liepsnos skulptūra „Geros valios taurė 2018“, piniginis prizas ir kepsninė iškeliavo į kauniečių komandos  rankas.

Komandos buvo apdovanotos ne tik už kulinarinius sugebėjimus. Net trijų nominacijų nugalėtojais tapo svečiai iš Baltarusijos. Jie buvo pripažinti saugiausiai dirbančia, išradingiausia ir išsiskyrusia geriausiu įvaizdžiu komanda.

Visą čempionato savaitgalį teisėjai stebėjo ir žiūrovus. Specialus apdovanojimas buvo skirtas ir jiems. Aktyviausio čempionato žiūrovo prizą laimėjo druskininkietis Vadimas, kuris abi čempionato dienas praleido tarp besirungiančių komandų palapinių, besmalsaudamas, ragaudamas, besidomėdamas grilio plonybėmis.

Nuo dviračių nulaipino kvapai

Pamatyti ir išgirsti čempionate tikrai būvo ką. „Mums labai pasisekė. Bevaikščiodami ant Nemuno kranto aptikome tikrą lobį. Labai domimės maisto ruošimu ant grilio, tad sutikti visą būrį profesionalų, kurie taip dosniai dalijasi patirtimi ir grilio paslaptimis... Mes laimės kūdikiai, “, – su džiaugsmu įspūdžiais dalijosi Druskininkuose atostogaujanti verslininkų pora iš Maskvos.

Užteko visko: ir ugnies, ir vandens, ir vaišių.

Grilio kepsnių kvapas nuo dviračių nulaipino ir kauniečius. „Pasikalbėjome su komandomis. Gavome daug vertingos informacijos, kas yra svarbiausia, ruošiant sveiką ir skanų maistą. Tokios internete nesurasi“, – sakė Vytautas Pažemeckas.

Teisėjai – ilgamečiai profesionalai

Čempionate teisėjavo nepriklausomi teisėjai, kuriems vadovavo Galina Bovševič, dar vadinama „Mama BBQ“, mat šioje srityje Galina yra tikra profesionalė. Moteris jau trylika metų dalyvauja pasaulio ir Europos čempionatuose, pasiekusi įspūdingų asmeninių laimėjimų.

„Nors tai pirmasis Lietuvos grilio ir barbekiu asociacijos organizuotas čempionatas, jis tikrai „neprisvilo”. Renginys puikiai suorganizuotas. Ko verta vien scena, papuošta mini griliais su prieskoninėmis žolelėmis ir gyvai skambėjęs specialiai šiam čempionatui specialiai sukurtas grilio meistrų himnas. Ir mums, dalyviams, ir čempionato svečiams, ir lankytojams buvo sukurta šventė. Dažnai per tokius turnyrus čempionatus jaučiama įtampa, bereikalingas skubėjimas, o čia viskas vyko ramiai ir šventiškai. Užteko visko: ir ugnies, ir vandens, ir vaišių. Rungtynių vietos komandoms buvo įrengtos tobulai: vienodos palapinės, vienodi griliai, anglis ir stalai, komandoms nereikėjo niekuo rūpintis, liko tik pasiraitoti rankoves ir kibti į patiekalų kūrimą. Iš čempionato išvažiavau su puikia nuotaika ir atsipalaidavusi“, – pasakojo G.Bovševič.

Lankytojus stebino garvežys – grilis

Čempionato lankytojai galėjo paganyti ne tik akis, susipažinti su naujausiais kepsninių modeliais, pasikalbėti su grilio profesionalais, bet ir paragauti pačių meistrų pagamintų patiekalų.

Dėmesio traukos centru tapo Nerijaus Navicko ir jo komandos sukurtas, pagamintas ir Didžiojoje Britanijoje užpatentuotas „BBQ Mates“ originalios formos grilis – garvežys.

Prie „garvežyje“ kepančių patiekalų rikiavosi eilė, norinčių paragauti taip neįprastai ruošto maisto. Prie charizmatiško grilio šeimininkavo ir savo ruoštais kepsniais visus vaišino ne mažiau charizmatiškas Lietuvos grilio čempionas ir ketvirtą vietą Europoje laimėjęs Nerijus Ižganaitis. Viso renginio metu, pasak Nerijaus, buvo iškepta pusšimtis kilogramų mėsos ir suragauta viskas iki paskutinio kąsnelio.

Svečiai prižadėjo sugrįžti

Čempionate dalyvavę svečiai iš Baltarusijos negailėjo gerų žodžių čempionato organizatoriams. Jie, nepaisant visų kliūčių, kirto sienas iš šeštadienio rytą linksmai nusiteikę stojo į konkurencinę kovą čempionato aikštelėje. Beje, visą renginį šalia jų sukiojosi ir jauniausias grilio gerbėjas Artiomas, komandos kapitono sūnus.

Jis, kaip jauniausias, dar dviejų metų neturintis dalyvis, organizatorių buvo apdovanotas specialiu prizu – vaikišku griliumi. „Dabar tai mėgstamiausias jo žaislas. Artiomas grįžęs namo kepa nuo ryto iki vakaro“, – sakė jo tėtis, komandos „Grill Smokers“ kapitonas Gerasimas Jerošenko.

„Labai džiaugiamės, kad sugebėjome atvykti į „Geros valios 2018“ čempionatą. Elegantiška vieta, nepriekaištinga renginio organizacija, draugiška atmosfera. Ypač norėčiau atkreipti dėmesį į čempionato organizavimo lygį – viskas buvo apgalvota iki mažiausios detalės ir išskirtinai estetiška. Nors mums nepavyko laimėti pagrindinio prizo, esame labai laimingi ir su malonumu sugrįšime į Lietuvą. Išsivežame daug teigiamų emocijų, tad esame labai dėkingi organizatoriams“, – sakė komandos iš Baltarusijos kapitonas G. Jerošenko.

GALERIJA

  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
  • Tarptautiniame grilio čempionate iškepta pusė tonos mėsos
H. Čelutkos ir organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS