Teismas: „Skydo“ aktorius M. Jace'as tyčiojosi iš žmonos ir ją nušovė | KaunoDiena.lt

TEISMAS: „SKYDO“ AKTORIUS M. JACE'AS TYČIOJOSI IŠ ŽMONOS IR JĄ NUŠOVĖ

  • 0

JAV aktorius Michaelas Jace'as (Maiklas Džeisas) nušovė žmoną vaikų akivaizdoje namuose Los Andžele , o prieš tai dar tyčiojosi iš jos dėl prašymo skirtis, antradienį išgirdo teismas.

April Jace (Eipril Džeis), kai jai buvo šauta į nugarą, dar sugebėjo trauktis, bet jos vyras dar du kartus šovė į ją, teismui Los Andžele sakė apygardos prokuroro pavaduotoja Tannaz Mokayef (Tanaz Mokajef).

„Tau taip patinka bėgti. Kodėl tau nepabandžius nubėgti į dangų?“ – iš žmonos, mankštinimosi entuziastės, tyčiojosi M. Jace'as ir šovė jai į kojas.

53 metų aktoriui, kuris vaidino draminiame seriale apie policiją „Skydas“ (The Shield) ir tokiuose kino filmuose kaip „Forestas Gampas“ (Forrest Gump) ir „Beždžionių planeta“ (Planet of the Apes), gresia 50 metų kalėjimo, jei bus pripažinta jo kaltė dėl nužudymo, įvykdyto prieš dvejus metus Haid Parko rajone.

Jo advokatai neneigia, kad jis nužudė auką, bet sako, jog duomenys iš jos telefono „iPhone 5S“ galėtų padėti suprasti jo tuometinę būklę. Prisiekusieji išgirdo, jog M. Jace'as manė, kad jo žmona, patarėja finansinės pagalbos klausimais, buvo užmezgusi romaną, ji taip pat paprašė skyrybų.

Kai M. Jace'as ankstyvą 2014 metų gegužės 19-osios rytą buvo areštuotas, du poros sūnūs buvo paimti valstybės globon, 

„Tai, ką išgirsite, yra išties liūdna apsėdimo ir kontroliavimo istorija“, – sakė T. Mokayef. „Atsakovas nenorėjo, kad ji išeitų, (nenorėjo) skyrybų“, – sakė ji.

Sutuoktiniai visą dieną susirašinėjo trumposiomis žinutėmis, kurių vienoje M. Jace'as rašė, kad yra pas draugą, nors iš tikrųjų buvo namuose ir laukė su užtaisytu ginklu, pasakojo T. Mokayef. Pagalbos numeriu M. Jace'as paskambino pats, prieš tai parašė trumpąją žinutę uošviui: „Atvažiuok pasiimti berniukų. Aš nušoviau April.“

Advokatas Jamonas Hicksas (Džeimonas Hiksas) incidentą pavadino „baisia, baisia, baisia tragedija“. „Ši byla yra ne apie tai, kas tai padarė. Mes tai pripažinome, mes pripažinome atsakomybę. Ši byla apie tai, kodėl tai buvo padaryta“, – sakė jis.

J. Hicksas prisiekusiesiems sakė, kad  tos dienos sutuoktinių trumposiose žinutėse yra svarbios informacijos, rodančios, kas dėjosi M. Jace'o galvoje, ir tai, kad nužudymas nebuvo apgalvotas iš anksto.

Aktorius, kuris su ankstesne žmona Jennifer Bitterman (Dženifer Biterman) išsiskyrė 2002 metais, 2011-aisiais padavė dokumentus dėl bankroto, kuriuose nurodė daugiau kaip 500 000 dolerių skolas. Kaimynai sakė, kad pasibaigus „Skydui“ jam buvo sunku rasti darbo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS