A. Valujavičiaus kelionė artėja į pabaigą: nuostabą kelią žmonių paliekami komentarai | KaunoDiena.lt

A. VALUJAVIČIAUS KELIONĖ ARTĖJA Į PABAIGĄ: NUOSTABĄ KELIĄ ŽMONIŲ PALIEKAMI KOMENTARAI

  • 12

„Ramus vandenynas, ramus lietus. Debesiukas slenka, praslinks“, – štai kokiais žodžiais vaizdo įrašą pradėjo lietuvių keliautojas.

Vaikinas teigė, kad liko apie 320 jūrmylių iki kol bus pasiekta sausuma – Majamis.

„Dar liko apie 320 jūrmylių, prasidės kirtimas per salas. Kelios dienos per jas, iš viso liko grubiai apie vienuolika dienų iki Majamio, kada galvą išsiplausiu“, – juokavo lietaus merkiamas Aurimas Valujavičius.

Vaizdo įraše vyras rodė aplink esantį vandenyną ir besitelkiančius debesis.

„Gaivus orelis. Šiandien visą dieną debesuota, tai galima truputį atsigaivinti. Nes šiaip esu visas įdegęs, oda nudegus, bet nieko“, – pasakojo keliautojas.

Likus paskutinėms kelionės dienoms, pasidalyta ir tolimesniais planais.

„Iš tiesų gaila, faina kelionė, bet yra planų Lietuvoje nemažai. Smagu bus grįžti atgal. Liko paskutiniai kapojimai, pro salas reikės labai atidžiai ir tiksliai irkluoti, bus reikalų. Aptartos visos strategijos, du uostai bus žemiau ir piečiau Majamio, kiti du šiauriau. Kai liks trys, keturios dienos iki finišo, nuspręsim, ar man reikės plaukti piečiau Majamio ar šiauriau. Viskas priklausys nuo vėjo“, – aiškino A. Valujavičius.

Kai paskaitau komentarus, labai daug užuojautos žinučių, lyg mane laidotų žmonės.

Tačiau ne visi uostai yra nusiteikę draugiškai.

„Turim nusimatę kelis uostus, kur galėsim finišuoti. Chebrytė Majamyje lėks apsiklausinėti, pašnekėti su uostais, nes yra privačių uostų, kurie neįsileidžia. Tokius dalykus reikia išsiaiškinti“, – tikino keliautojas.

A. Valujavičius išreiškė dėkingumą už tautiečių palaikymą.

„Ačiū labai jums už šiltas žinutes, tikrai smagu gauti. Reikės Majamyje truputį daugiau prisėst prie žinučių. Nuotaikos geros, viskas gerai, sveikata gerai, psichologiškai labai gerai. Kai paskaitau komentarus, labai daug užuojautos žinučių, lyg mane laidotų žmonės. Kažkaip keista, nes aš čia gerai jaučiuosi, man čia nėra katorga. Katorga buvo Indonezijoje minti, o čia – kaifas“, – teigė vyras.

Primename, kad A. Valujavičius šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą.

Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

SAUNUOLIS STIPROS VALOS ESI SEKMES

tadas

Šaunuolis. Linkiu sėkmės.

Keliaunyks

Na ,iš Majamio dabar reiktų dviračiu minti iki Kalfornijos,tada vėl į valtikę ir per Ramujį vandenyną link Lietuvos.Po kokių 5 metų pasimatytumėm.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS