Vestuves 15 metų filmavo tam, kad galiausiai įamžintų kurtinių tuoktuves | KaunoDiena.lt

VESTUVES 15 METŲ FILMAVO TAM, KAD GALIAUSIAI ĮAMŽINTŲ KURTINIŲ TUOKTUVES

  • 0

Gamtos fotografas Jonas Bilinskas ilgai filmuodavo vestuves tam, kad užsidirbtų ir įsigytų gerą fototechniką bei pasinertų į savo tikrąją aistrą – gamtos fotografiją. Tačiau tikrai ne visą techniką fotografas perka – daug ką konstruojasi pats. Tai jam nėra sudėtinga, nes pirmąjį savo fotoaparatą jis susikonstravo dar būdamas dešimties.

Gamtininkas, fotografas J. Bilinskas įsikūręs Dzūkijos miškuose. Net laukiniai paukščiai jo kieme jaučiasi kaip namuose. Jo pagamintuose uoksuose apsigyvena ir mažylės zylutės, ir verksmingosios pelėdos. Nuo vaikystės gamtininkas meistrauja savadarbius fotoaparatus, kad iš arti galėtų stebėti gyvūnijos pasaulį. 

„Mano gamtos fotografavimo veikla prasidėjo maždaug nuo to laiko, kai man buvo 10 metų. Žmonės tais laikais pinigų turėjo, bet nusipirkti nebuvo ko – ypač fototechnikos“, – pasakoja fotografas.

Kaip pasakoja gamtininkas, jis apie 15 metų filmuodavo vestuves tam, kad užsidirbtų kokybiškai fototechnikai. Tačiau net ir užsidirbęs fotografas meistrauja ir šiandien. Mažą, automobilių remontui skirtą kamerą pritaiso prie išmaniojo telefono, kad galėtų stebėti paukščius lizduose, iš senų šildytuvų sumeistrauja stereo garso įrašymo sistemą.

Kaip pasakoja gamtininkas, anksti pavasarį jis filmuoja ir fotografuoja kurtinius ir tetervinus, gegužę – smulkius sparnuočius, aplink sukančius lizdus, birželį dėmesys krypsta jaunų lapiukų ir kiškiukų link, rudenį svarbiausia – elnių ruja, žiemą – tūnojimas pasislėpus prie gyvūnų šėryklų.

„Taip prasideda kitas sezonas ir tas ratas sukasi“, – sako J. Bilinskas.

Daugiau apie gamtos fotografą – reportaže.

Untitled from Bilijonas on Vimeo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS