Viskas, ką turite žinoti apie balsavimą „Eurovizijoje“ | KaunoDiena.lt

VISKAS, KĄ TURITE ŽINOTI APIE BALSAVIMĄ „EUROVIZIJOJE“

  • 2

Antradienio vakarą 22 val. Lietuvos laiku LRT eteryje prasidės tiesioginė „Eurovizijos“ pirmojo pusfinalio transliacija. Jos metu pasirodys ir Lietuvos atstovė Ieva Zasimauskaitė, todėl mūsų šalies žiūrovai įgyja teisę balsuoti už bet kurią šalį iš 19, dainuosiančių šįvakar, išskyrus saviškę.

LRT.lt portalas primena pagrindines balsavimo „Eurovizijoje“ taisykles. Balsavimas vyksta tik tuo metu, kai pasirodo visų šalių atstovai ir transliacijos vedėjai bei komentatoriai praneša, jog balsavimas yra pradėtas. Visi balsai, išsiųsti iki paskelbiant balsavimo pradžią arba paskelbus jo pabaigą, nėra įskaičiuojami.

Taip pat neįskaičiuojami balsai, jei siunčiate neteisingai parašytą SMS žinutę arba siunčiate SMS/skambinate neteisingu numeriu. Už Lietuvą negalima balsuoti iš Lietuvos operatorių telefono numerių, t.y., jei telefono numeris prasideda lietuvišku kodu +370. Iš telefono numerių, prasidedančių lietuvišku kodu, galima balsuoti už bet kurią kitą iš 19 šįvakar pasirodysiančių šalių.

Nors pusfinalyje nepasirodo, šįvakar balsavimo teisę turės dvi konkurso finalininkės, priklausančios didžiajam penketui – Ispanija ir Jungtinė Karalystė – bei šalis, pernai nugalėjusi konkurse, ir dėl to įgijusi teisę iškart dalyvauti finale – Portugalija.

Pusfinalio balsavimo rezultatus – dešimt į finalą patenkančių šalių – transliacijos pabaigoje paskelbs konkurso vedėjai. Šalys bus skelbiamos ne eilės tvarka.

Žiūrovų balsai sudaro 50 proc. rezultato – kitą dalį nulemia kiekvienos šalies specialios komisijos nariai.

Finale gali balsuoti visos 43 šiemet konkurse dalyvaujančios šalys, nepriklausomai nuo to, ar pateko į finalą.

Balsuoti Lietuvoje galima skambinant telefonu 1669, siunčiant SMS numeriu 1479 su dviženkliu šalies pasirodymo skaičiumi arba naudojantis oficialia „Eurovizijos“ mobiliąja programėle – „Eurovision Song Contest App“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

DIENAI!

KA TAS ZODIS REISKIA - PORTAL-? ISVERSKIT I LT KALBA!!!

Anonimas

Bus finale

SUSIJUSIOS NAUJIENOS