„Žemaituko“ Ovidijaus brolis Laurynas: konkurencijos niekada nejutau | KaunoDiena.lt

„ŽEMAITUKO“ OVIDIJAUS BROLIS LAURYNAS: KONKURENCIJOS NIEKADA NEJUTAU

Šį sekmadienio vakarą LNK projektas „Lietuvos balsas. Kartos“ žiūrovus ir vėl stebins unikaliais pasirodymais ir žinomais veidais ant scenos. Šiame sezone čia galima išvysti ne vieną scenos profesionalą netikėtuose duetuose, trio ar grupėse. Į sceną savo jėgas išmėginti prieš muzikos profesionalų užsuktas kėdes bandys ir savo gerbėjų būrį jau turintis Roko ir Lauryno duetas.

Laurynas Petrauskis ir Rokas Valinskis į vieną duetą susibūrė prieš aštuonerius metus. Tuomet Skuodo mieste abu lankė muzikos mokyklą ir mokėsi groti saksofonu. Žengti muzikos keliu vaikinų skatinti nereikėjo –  tiek Roko, tiek Lauryno šeima glaudžiai susijusi su muzika bei menu. Roko tėtis 30 metų dirba kultūros centro direktoriumi, tad Rokas jau nuo mažų dienų daug laiko praleisdavo kultūriniuose renginiuose. Tuo metu Lauryno šeimoje muzikuoja ir  tėtis, ir sesuo, ir brolis, tad Lauryno koncertinė patirtis prasidėjo dar penkiolikos metų, jam pradėjus važinėti su tėčiu po privačias šventes. Tiesa, Lauryno brolis – puikiai pažįstamas lietuviškos muzikos scenoje – jis grupės „Žemaitukai“ narys Ovidijus Petrauskis.

„Ovidijus ir buvo tas žmogus, kuris davė postūmį susiburti mūsų duetui. Tik kalbėjo jis net ne su manim, o pirmiau šią idėją pasiūlė Rokui. Nuo to laiko, kai pirmą kartą sudainavom, kartu supratom, kad tinkame tiek charakteriu, tiek savo balso tembrais ir galime pradėti kurti savo, kaip grupės kelią muzikos scenoje“, – pasakoja Laurynas.

Nors abu broliai Petrauskai puikūs vokalistai, susijungti į bendrą muzikos grupę minčių niekada neturėjo – brolius skiria keleri metai, tad, kai Ovidijus jau pradėjo savo muzikinę karjerą studijuodamas Klaipėdoje, Laurynas vis dar mokėsi Skuode ir apie muzikos karjerą dar net negalvojo. Vis tik vaikinai patikino, jog būtent garsieji „Žemaitukai“ tapo pavyzdžiu jų muzikinei karjerai ir paskatino savo jėgas išbandyti net kelių muzikos projektų scenoje, o šį kartą – ir „Lietuvos balse“.

„Abu esame kilę iš nedidelio miestelio, todėl muzikinio kelio pradžioje neturėjome galimybių susipažinti artimiau su didžiąja scena bei jos užkulisiais. Mūsų pradžia buvo labai nedrąsi, trūko patirties, didesnio pasitikėjimo savimi, bet turėjom didelį norą perlipti per save ir kelti sau vis didesnius iššūkius. Stebėdami grupės „Žemaitukai“ kelią ir matydami jų sėkmę muzikiniame projekte, nieko nelaukdami nusprendėme dalyvauti ir mes. Nusprendėme išbandyti save ir „Lietuvos balse“, norisi įrodyti, kad galime dainuoti ne tik estradinę muziką bei įveikti ir pačius sudėtingiausius kūrinius, bet ir parodyti kitas savo balso spalvas. Prie to stipriai prisidėjo muzikos studijos ir vokalo pamokos“, – sako grupės nariai, kurie tikisi šiame projekte savo muzika sujaudinti dar didesnę auditoriją.

Ne vieną kūrinį jau išleidęs Roko ir Lauryno duetas, „YouTube“ platformoje jau turi šimtus tūkstančių peržiūrų, tačiau būdami tradicinės lietuviškos pop muzikos atstovais neretai yra lyginami su arenas jau drebinančiais „Žemaitukais“. Vis tik Laurynas atviras – nors brolio sėkmė scenoje tikrai įspūdinga, tarpusavyje jie nekonkuruoja, priešingai, skatina siekti vis didesnių tikslų muzikoje.

„Galima sakyti, kad visą gyvenimą man reikėtų konkuruoti ne tik su broliu, bet ir su dainininku tėčiu. Bet tiesa ta, jog su broliu turime labai stiprų ryšį, todėl konkurencijos niekada nejutau, kadangi pats brolis stipriai prisidėjo prie mūsų muzikinio kelio pradžios. O dabar, kai jau abu turime įvairių ir panašių patirčių, susitikus visada pasidalinam savo potyriais, kas skatina ir toliau augti bei siekti aukštesnių tikslų“, – sako Laurynas.

Muzikinis šou „Lietuvos balsas. Kartos“ – sekmadienio vakarą,19.30 val., per LNK.

GALERIJA

  • „Žemaituko“ Ovidijaus brolis Laurynas: konkurencijos niekada nejutau
  • „Žemaituko“ Ovidijaus brolis Laurynas: konkurencijos niekada nejutau
  • „Žemaituko“ Ovidijaus brolis Laurynas: konkurencijos niekada nejutau
  • „Žemaituko“ Ovidijaus brolis Laurynas: konkurencijos niekada nejutau
  • „Žemaituko“ Ovidijaus brolis Laurynas: konkurencijos niekada nejutau
LNK arch.nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS