Indų plovėja Anglijoje dirbusi lietuvė surado aukso gyslą | KaunoDiena.lt

INDŲ PLOVĖJA ANGLIJOJE DIRBUSI LIETUVĖ SURADO AUKSO GYSLĄ

  • 6

Užsienyje įsikūrę lietuviai neslepia – svetimame krašte rasti antrąją pusę itin sunku. Kuo didesnė šalis, tuo sunkiau atrasti sau skirtą žmogų. Tiesa, visur yra išimčių. Tolimųjų reisų vairuotojo ir indų plovėjos meilė – taip savo romaną vadina Škotijos sostinėje Edinburge gyvenantys Vilana ir Giedrius Bagdonai. Įkvepianti jų meilės istorija – šio vakaro LRT televizijos laidoje„Emigrantai“.

Kai jiedu susipažino, Giedriui visai nerūpėjo, kad Vilana jau turi dvi dukras iš pirmos santuokos ir kad viena jų dar visai kūdikis. Daug vyrų tokios atsakomybės išsigąstų, tik ne jis. Dabar jų šeima dar gausesnė. Vilana su Giedriumi susilaukė bendro sūnaus, kurį pavadino pačiu lietuviškiausiu vardu – Jonas.

Gimus mažyliui Bagdonų gyvenime prasidėjo didieji pokyčiai. Ilgą laiką gyvenę Airijoje, įsimylėjėliai nusprendė persikelti į Angliją ir savo ateitį kurti būtent čia.

Giedrius įsidarbino perkraustymo kompanijoje, o iššūkius mėgstanti Vilana nusprendė, kad nori pradėti gaminti ypatingą gydomąją kosmetiką. Jokių žinių apie kosmetikos gamybą neturėjusi emigrantė įsitikinusi, kad visko galima išmokti nuo nulio, svarbu tik noras ir didžiulės pastangos. Namų sąlygomis, paprastoje virtuvėlėje maišydama chemines medžiagas Vilana sako ėmusi kurti stebuklus, kurie iškart sužavėjo jos drauges ir giminaites.

Pastangos ėmė nešti vaisius: netrukus Vilana – paprasta, niekam nežinoma lietuvė – sugebėjo rasti nišą didžiulėje Anglijos kosmetikos rinkoje. Jos gaminamas prekes pamėgo ne tik lietuviai emigrantai, bet ir vietos gyventojai.

„Esu dėkinga Anglijai, tačiau prie šios šalies neprisirišau“, – atvirauja ji. Angliją į Škotiją Bagdonai iškeitė dėl finansinės šeimos gerovės. Čia jiems labiau apsimoka, skaičiuoja Giedrius, daug metų svajojęs apie nuosavus namus sau ir savo šeimai.

Kosmetiką gaminanti ir po visą Didžiąją Britaniją ją platinanti Vilana tiki, kad jos verslas dar labiau suklestės ir kad ilgainiui Giedriui nebereikės dirbti perkraustymo kompanijoje. Tačiau ar ši šeima kada nors grįš gyventi į Lietuvą, jie ir patys nežino. Svarbiausia Bagdonų namų taisyklė – kad ir kur jie gyventų – tarpusavyje visi kalbasi tik lietuviškai. „Mes didžiuojamės savo šaknimis, mes mylim Lietuvą, tik gyvename toli nuo jos“, – sako Giedrius. 

GALERIJA

  • Indų plovėja Anglijoje dirbusi lietuvė surado aukso gyslą
  • Indų plovėja Anglijoje dirbusi lietuvė surado aukso gyslą
  • Indų plovėja Anglijoje dirbusi lietuvė surado aukso gyslą
  • Indų plovėja Anglijoje dirbusi lietuvė surado aukso gyslą
Laidos kūrėjų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Judita

Taip, taip visi myli Lietuvą bet tik iš tolo. Dirba kitai šaliai o myli Lietuvą ???

Ingrida

Dziaugiuosi uz Jus!! Sekmes!!!

Mociute

Nors nepažįstu, bet labai džiaugiuosi, kad jiems puikiai sekasi. Išties matosi, kad puikūs žmonės. Kuo geriausios kloties!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS