Andriui Kupčinskui – Seimo nario kėdė | KaunoDiena.lt

ANDRIUI KUPČINSKUI – SEIMO NARIO KĖDĖ

Tėvynės sąjungos_Lietuvos krikščionių demokratų partijos nariui Tadui Langaičiui pareiškus, jog jis atsisako Seimo nario mandato, sėkmė nusišypsojo buvusiam Kauno merui.

Pirmas už brūkšnio konservatorių sąraše dabar yra likęs Andrius Kupčinskas, buvęs Kauno meras, dabartinis Kauno miesto tarybos narys, tad tuomet, kai Vyriausioji rinkimų komisija patvirtins apie T.Langaičio kaip Seimo nario įgaliojimų nutraukimą, jo kėdę užims A.Kupčinskas.

„Nepasakysiu, kad tai šviežia mintis. Išvakarėse sužinojau“, – sakė A.Kupčinskas ir tikino dar su šia žinia nespėjęs susitaikyti.

„Žinote, su vaikais vaikštau Knygų mugėje, vaikams atostogos, dar nelabai buvo kada apie tai galvoti“, – sakė politikas.

Anot jo, 18 metų atidavus Kauno savivaldai, natūralu eiti į kitą politikos lygmenį. „2016 m. pirmą kartą kandidatavau į Seimą. Šiek tiek pritrūko palaikymo vienmandatėje apygardoje ir partijos sąaraše. Galvojau, bus Europos Parlamento rinkimai, kiti Seimo rinkimai, bet vilčių į šituos metus tikrai nedėjau“, – aiškino A.Kupčinskas.

Į Vilnių kraustytis jis sakė neketinantis. „Oi, ne, nėra dėl ko. Ne tas atstumas tarp Vilniaus ir Kauno, kad reikėtų kraustytis. O ir šeimyna čia. Mandatas – toks subtilus dalykas. Neverta susikoncentruoti į jį ir ten įleisti šaknis“, – svarstė buvęs Kauno meras.

Kada jau duos Seimo nario priesaiką, A.Kupčinskas nežino – dabar lauks Vyriausiosios rinkimų komisijos posėdžio. Kada tai įvyks, jis tikino informacijos neturįs. „Mano telefonas yra rinkimų komisijai žinomas, lauksiu žinios“, – sakė jis.

A.Kupčinską miesto taryboje turėtų pakeisti Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos prezidentas, bendrovės „Kauno liftai“ vadovas Jonas Guzavičius.

A. Kupčinskas: politinė veikla - kaip amerikietiški kalneliai

Žinia apie tai, kad gali tapti Seimo nariu vietoj iš jo pasitraukiančio Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos kolegos Tado Langaičio, buvo netikėta beveik dvi kadencijas Kauno miesto meru dirbusiam konservatoriui Andriui Kupčinskui.

Tačiau jis teigia esąs pasiruošęs darbui Lietuvos parlamente, nes būtent dėl to dalyvavo ir 2016-aisiais vykusiuose Seimo rinkimuose.

Naujienų agentūra ELTA apie būsimą karjeros posūkį telefonu kalbėjo su A. Kupčinsku, pastarajam penktadienio pavakarę važiuojant namo iš sostinės, kur jis lankėsi Tarptautinėje knygų mugėje.

„Iš tikrųjų man tai - pakankamai nauja mintis, nors apie tai jau kalbėjomės su partijos pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu. Taip, dalyvavau rinkimuose į Seimą ir partijos kandidatų sąraše likau, kaip sakoma, už brūkšnio - šiek tiek pritrūko balsų. Bet politikoje taip nutinka. Čia - kaip amerikietiškuose kalneliuose - tai aukštyn, tai žemyn. Renka, išrenka, eini pareigas, tik svarbu nesusitapatinti su jomis. Taip ir stengiuosi daryti.

Aštuoniolika metų atidaviau vietos savivaldai, ne vienerius metus turėjau ir veiklos tarptautinėse organizacijose. Kol kas esu Kauno miesto savivaldybės tarybos narys, Kontrolės komiteto (jis paprastai priklauso opozicijai) pirmininkas. Esu ir krašto apsaugos karys - savanoris, verčiuosi individualia veikla - organizuoju informacinių centrų renginius, paskaitas, dirbu puse etato ir Seimo nario padėjėju. Tapus Seimo nariu, žinoma, daug ko iš tos ligšiolinės veiklos teks atsisakyti. Tačiau manau, kad ateinantį antradienį miesto tarybos posėdyje dar dalyvausiu kaip aktyvus Kauno miesto savivaldybės tarybos narys“, - sakė Eltai A. Kupčinskas.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (167)

Pasipylė matijošaitininkų

purvas ant A.Kupčinsko. Tikriausiai labai išsigando, nes žino kaip A.Kupčinskas dalykiškai kritikuodavo matijošaitininkus, kurie priiminėdavo kauniečiams nenaudingus sprendimus. Kas dėl auksinio tualeto, tai jo nepasiims, kaip siūlo, nes auksinio tualeto savininkas sėdi Kauno taryboje, Matijošaičio komandai priklauso, už jį ir buvo teistas. Linkiu A.Kupčinskui sėkmės Seime ir linkiu kelti visus Matijošaičio blogus darbus, sprendimus, kurie neatitinka savivaldos įstatymui.

Pasipylė

kolchoznikų ir matijošaitininkų purvas. Iš komentarų matyti, kad išsigandę, nes žino kaip A.Kupčinskas dalykiškai kritikavo matijošaitininkų priimamus kauniečiams kenksmingus sprendimus, tai žino, kad motyvuotai ir Seime kels kolchoznikų negeroves. Auksinio tualeto nepasiims, kaip siūlo matijošaitininkai, nes jo savininkas yra matijošaitininkų komandoje, Kauno miesto taryboje. Sėkmės ir tvirtybės Andriui Kupčinskui, nes teks dirbti su kolchoznikais-diletantais. Labai norėčiau, kad keltumėte viešumon Kauno mero V.Matijošaičio nusižengimus savivaldos įstatymui.

Kirvis

Paciu laiku ta veikeja perveda i Vilniu,ten greitai nuslinks Gedimyno bokstas,atsiras eikstele kur pastatyti pati tobuliausia tualeta lietuvoje,nes kol seimunai klausimus sprendzia bokstas tikrai sugrius...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS