Anykščių-Panevėžio apygardoje renkamas Seimo narys, Jonavoje ir Šakiuose – merai | KaunoDiena.lt

ANYKŠČIŲ-PANEVĖŽIO APYGARDOJE RENKAMAS SEIMO NARYS, JONAVOJE IR ŠAKIUOSE – MERAI

  • 1

Sekmadienį Anykščių-Panevėžio vienmandatėje apygardoje renkamas Seimo narys, Jonavos ir Šakių rajonuose – merai.

Balsavimo apylinkės šiose rinkimų apygardose atidarytos 7 val. ir jos veiks iki 20 valandos.

Dėl Seimo nario mandato varžysis 11 politikų. Kandidatais registruoti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Antanas Baura, Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatė, teisingumo ministrės patarėja Auksė Kontrimienė, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas eksparlamentaras Valentinas Stundys, Liberalų sąjūdžio kandidatas, Anykščių rajono tarybos narys Lukas Pakeltis, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos kandidatė Edita Tamošiūnaitė, Centro partijos keliamas televizijos prodiuseris Kristupas Krivickas, „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatas Romualdas Gėgžnas, Lietuvos liaudies partijos keliamas Egidijus Baltušis, savarankiškai išsikėlęs Vilniaus politikas Valentinas Šapalas, Darbo partijos kandidatas Ričardas Sargūnas ir nepriklausomas kandidatas Mindaugas Pauliukas.

Dėl Jonavos rajono mero pareigų kovoja šeši kandidatai: socialdemokratų iškeltas Eugenijus Sabutis, liberalų – Remigijus Osauskas, konservatorių – Darius Mockus, „valstiečių“ – Bronislovas Liutkus, Darbo partijos – Rimantas Kiseliovas ir save išsikėlusi Alina Batulevičienė.

Šakių rajono mero rinkimuose dalyvauja penki politikai: socialdemokratų kandidatė Raminta Bastytė, Centro partijos atstovas Vidas Cikana, Darbo partijos kandidatė Dinara Gudaitienė, „valstietis“ Raimondas Januševičius ir konservatorius Edgaras Pilypaitis.

Laisva vieta Seime atsirado mandato atsisakius Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovei Gretai Kildišienei. Ji paliko Seimą paaiškėjus, kad važinėja partijos pirmininkui Ramūnui Karbauskiui priklausančio „Agrokoncerno“ automobiliu ir nepranešė apie prieš dešimtmetį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galbūt iš darbovietės pasisavintų lėšų. Tyrimas buvo nutrauktas, atlyginus žalą.

Šakiuose meras renkamas vietoje „valstiečio“ Juozo Bertašiaus. Jis atsistatydino, kai teismo buvo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu. Jonavoje meras renkamas vietoje ūkio ministru tapusio socialdemokrato Mindaugo Sinkevičiaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Rinkimų į Seimą tvarka ir laikas nurodyti Konstitucijoj, jokie papildomi rinkimai nenumatyti, todėl yra ANTIKONSTITUCINIAI.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS