Apklausos: į prezidentinių reitingų priekį išsiveržė G. Nausėda | KaunoDiena.lt

APKLAUSOS: Į PREZIDENTINIŲ REITINGŲ PRIEKĮ IŠSIVERŽĖ G. NAUSĖDA

Tarp kandidatų į prezidentus daugiausiai palaikymo sulaukia ekonomistas Gitanas Nausėda, už jo rikiuojasi parlamentarė Ingrida Šimonytė ir premjeras Saulius Skvernelis, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiama gyventojų apklausa.

„Vilmorus“ apklausos duomenimis, už G. Nausėdą vasarį balsuotų 27,3 proc. žmonių. Sausį ekonomistą palaikė 23,3 proc. respondentų.

„Čia yra jo augimas. Ilgą laiką jo rezultatas buvo stabilus, o dabar išaugo ir jis yra aiškiai pirmas“, – BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Konservatorių kandidatės I. Šimonytės reitingas pakilo nuo 16 iki 20 proc.

Palaikymas „valstiečių“ kandidatui S. Skverneliui reikšmingai nepasikeitė. Vasarį už premjerą balsuotų 16 proc. žmonių, sausį jo reitingas siekė 16,9 proc.

Ši apklausa vyko po S. Skvernelio pranešimo apie kandidatavimą rinkimuose, bet prieš Kauno mero Visvaldo Matijošaičio paskelbimą, kad jis rinkimuose nedalyvaus.

„Vilmorus“ vadovas teigė, kad G. Nausėda, I. Šimonytė ir S. Skvernelis yra „trys akivaizdūs apklausų lyderiai“.

V. Matijošaitis apklausos metu turėjo 5,8 proc. palaikymą.

Už filosofą Arvydą Juozaitį vasarį balsuotų 4,5 proc. respondentų (4,3 proc. sausį), eurokomisarą Vytenį Povilą Andriukaitį palaikytų 2,8 proc. (3 proc. sausį) apklaustųjų, Seimo narį Naglį Puteikį – 2,1 proc. žmonių (2,9 proc. sausį), Europos Parlamento narį Petrą Auštrevičių – 1,9 proc. (1,8 proc. sausį), kitą europarlamentarą Viktorą Uspaskichą – 1,4 proc. (1,9 proc. sausį), buvusį diplomatą Vygaudą Ušacką – taip pat 1,4 proc. (2 proc. sausį), rodo apklausa.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ gyventojų apklausą atliko vasario 8-17 dienomis. Apklausti 1025 žmonės.

„Vilmorus“ iki šiol pateikdavo žmonėms atvirą klausimą, kas iš dabartinių Lietuvos visuomenės veikėjų būtų geriausi pretendentai į prezidento postą.

Kovą vyksiančioje apklausoje respondentams jau bus pateikiamas 15-os pretendentų į prezidentus sąrašas, BNS sakė V. Gaidys.

Prezidento rinkimai vyks gegužę.

Rašyti komentarą
Komentarai (67)

ALGIS

ŽURNALIŪGOS KO SPAUSDINATE MĖNESIO SENUMO DAVINIUS , OŽIAI .

cigonas [gitanas]

Pagal zmoniu komentarus laimeti rinkimus s..Onytei,cigan,Sedai,lygu nuliui.Juos isgelbetu,kaip tapkini adamku, uzlinke KOMPAI.Zmones bukit budrus,ta afiora imanoma.Daukanto aikste be Cigono ar Onyres kuncervu MIRTIS.

Gaidy baiki

Tą gaidį ,jau reikia pešti.Iš kur jis traukia tokias nesąmones,kad pirmauja tokie pižonai,kaip nausėda,milijonus prašvilpusi Šimonytė.Ar nelaikas baigti su nesąmonėmis ir pradėti garsinti tikrus kandidatus.O visokius nausėdas,šimonytes į šiūkšlyną.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS