A. Armonaitė atsisako kandidatuoti Liberalų sąjūdžio lyderio rinkimuose | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ ATSISAKO KANDIDATUOTI LIBERALŲ SĄJŪDŽIO LYDERIO RINKIMUOSE

Parlamentarė, Liberalų sąjūdžio atstovė Aušrinė Armonaitė trečiadienį pranešė atsisakanti kandidatuoti šią savaitę vyksiančiuose įtarimų korupcija slegiamos partijos pirmininko rinkimuose.

Šeštadienį vyksiančiame balsavime ji sako remsianti dabartinį liberalų lyderį, Seimo narį Eugenijų Gentvilą.

„Manau, kad mums iš tikrųjų reikia susitelkimo ir tas lyderis, kuris artimiausiu metu ves partiją politiniame lauke, turi pasižymėti patirtimi ir išmintimi, turėtų gebėti sutelkti tiek patyrusius liberalų politikus, tiek naują politikų kartą“, – BNS sakė Seimo narė.

„Mano požiūriu, laikinai partijai dabar vadovaujantis E. Gentvilas pasižymi būtent tomis savybėmis, kurias išvardijau“, – pridūrė ji.

28-ių A. Armonaitė tvirtino savo ruožtu toliau sieksianti, kad teisėsaugos įtarimai Liberalų sąjūdžiui neužgožtų partijos darbų. Pasak jos, to pasiekti gali ir E. Gentvilas.

„Aš manau, kad jis yra labai aiškiai išreikštas liberalas. Liberalizmas Lietuvoje yra neatsiejamas nuo šito žmogaus politinės veiklos“, – sakė politikė.

Partijos pirmininko rinkimuose taip pat nedalyvaus buvęs jos lyderis, Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Liberalų sąjūdžio skyriai į lyderius yra iškėlę daugiau nei dešimt kandidatūrų, oficialiai apie dalyvavimą rinkimuose yra patvirtinę E. Gentvilas ir parlamentaras Vitalijus Gailius.

Partija ir kai kurie buvę jos atstovai yra įtariamieji politinės korupcijos byloje. Jų papirkimu yra įtariamas koncernas „MG Baltic“ ir šios verslo organizacijos viceprezidentas Raimondas Kurlianskis.

Visi jie teisėsaugos įtarimus neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

butu grazi liberiste ,bet be smegenu .

įžvalga

Ji man tokia masiulis su sijonu... Ir visi tie liberastai yra labai atgrasūs.

vau ...o juk tokia lyberaste buvo!!!!!

matomai jau atsilyberastino iki soties....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS