Atskleidė, kodėl keitėsi prezidentės požiūris į Trišalės tarybos svarbą | KaunoDiena.lt

ATSKLEIDĖ, KODĖL KEITĖSI PREZIDENTĖS POŽIŪRIS Į TRIŠALĖS TARYBOS SVARBĄ

  • 0

Prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausiasis patarėjas vidaus politikos klausimams Mindaugas Lingė portalui 15min.lt paaiškino, kodėl keitėsi šalies vadovės požiūris į Trišalės tarybos svarbą priimant sprendimus.

Šalies vadovė pernai vasarą piktinosi, kad Seimas visiškai neatsižvelgia į Trišalės tarybos susitarimus dėl Darbo kodekso, o dabar jau teigia, kad Seimas Trišalei tarybai palieka per daug galių.

„Prieš metus matėme, kad Seimas, nepaisydamas nei Trišalės tarybos susitarimų, nei Seimo Socialinių reikalų komiteto siūlymų, priimdamas naują Darbo kodeksą buldozeriu balsavo iš esmės tik verslo interesų naudai. Tokį elgesį ir nesiskaitymą su darbuotojais labai aiškiai įvertino ir Lietuvos žmonės, rinkdami naują Seimą“, – 15min.lt teigė M.Lingė.

Tuo tarpu dabartinis parlamentas, anot patarėjo, kol kas tik kalba ir vengia prisiimti atsakomybę už bet kokius sprendimus. M.Lingės tvirtinimu, kaip elgsis šis Seimas, paaiškės artimiausiu metu, nes jis dar nesvarstė Darbo kodekso pataisų.

„Kol kas tik girdime deklaracijas, kad visa sprendimų atsakomybė deleguojama Trišalei tarybai. Labai gerai, kad naudingiausių sprendimų ieškoma prie derybų stalo, tačiau Seimas, kaip aukščiausia demokratinė sprendimų priėmimų institucija, negali kratytis atsakomybės ir imtis tik notaro vaidmens, automatiškai tvirtinant viską, ką susidera Trišalė taryba. Tokiu atveju būtų paneigiama parlamentarizmo prasmė. Turėtume vengti bet kokių kraštutinumų ir, išlaikant atsakomybių pusiausvyrą, priimti subalansuotus ir geriausius sprendimus, kurie reikalingi tiek darbuotojams, tiek darbdaviams“, – portalui teigė prezidentės patarėjas.

Nuo liepos turinčio įsigalioti naujojo Darbo kodekso pataisų, suderintų su Trišale taryba, svarstymo Seimas ketina imtis antradienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS