Aukščiausiasis Teismas: rinkėjų papirkinėtojai turės sumokėti baudas | KaunoDiena.lt

AUKŠČIAUSIASIS TEISMAS: RINKĖJŲ PAPIRKINĖTOJAI TURĖS SUMOKĖTI BAUDAS

  • 0

Aukščiausiasis Teismas sutiko su prokuroro argumentais ir užbaigė ilgai trukusį teisminį procesą, kuriame du vyriškiai buvo kaltinami rinkėjų papirkinėjimu išankstiniuose 2015 m. savivaldybės tarybos narių ir mero rinkimuose.

Bylos duomenimis, 2015 m. vasarį Šilutės rajone du vyrai rinkėjams siūlė po 5 eurus už tai, kad jie išankstiniuose 2015 m. savivaldybės tarybos ir mero rinkimuose balsuotų už jų nurodytą Socialdemokratų partiją ir konkretų socialdemokratų kandidatą. Su tokia sąlyga sutikę Šilutės rajone gyvenantys rinkėjai buvo atvežti į rinkimų apylinkę, kad balsuotų taip, kaip buvo sutarta, o kaip įrodymą jiems liepta parnešti balsavimą įrodantį kvitą.

Šilutės rajono apylinkės teismas pernai sausį P. Š. ir M. L. pripažino kaltais ir jiems skyrė baudas po 3 tūkstančius eurų.

Toks nuosprendis nuteistiesiems nepatiko, ir jie jį apskundė. Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija vyrų skundus atmetė, tad jie kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą, o šio Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija praėjusių metų gruodžio nutartimi bylą perdavė nagrinėti iš naujo apeliacine tvarka. Taigi byla ir vėl grįžo į Klaipėdos apygardos teismą, o šis, ją išnagrinėjęs, vyrus išteisino.

Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius, nesutikdamas su tokia teismo nutartimi, pateikė Aukščiausiajam Teismui kasacinį skundą. Prokuroras užginčijo šių metų kovą Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį, kuriuo Šilutės rajono apylinkės teismo apkaltinamasis nuosprendis buvo panaikintas, ir šie vyrai išteisinti.

Aukščiausiasis Teismas panaikino Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegijos nutartį bei paliko galioti Šilutės rajono apylinkės teismo nuosprendį. Tad vyrai turės susimokėti baudas.

Ši Aukščiausiojo Teismo nutartis neskundžiama ir yra įsiteisėjusi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS