A. Veryga apie abortų draudimą: iš manęs to neišgirsite | KaunoDiena.lt

A. VERYGA APIE ABORTŲ DRAUDIMĄ: IŠ MANĘS TO NEIŠGIRSITE

  • 7

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) deleguotas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako nepritariantis abortų draudimui ir tikina, kad iš jo tokių iniciatyvų tikrai nebus.

„Dėl abortų draudimo – nežinau net minties tokios, kad kas nors turėtų, ir aš tikrai negalvoju apie jokius abortų draudimus. Iš manęs tokių iniciatyvų jūs tikrai neišgirsite. Atvirkščiai, reikia pasistengti padėti moterims, kurios yra kriziniame nėštume. Padėti, kad kuo mažiau (nėštumų) nutrauktų, bet ne drausti“, – antradienį Seime socialdemokratų frakcijos posėdyje į klausimą, kokios pozicijos laikosi dėl abortų draudimo, atsakė ministras.

Idėją drausti abortus, vienu iš argumentų nurodydami šalies demografinės padėties gerinimą, vėl kelia tokias pataisas kelias kadencijas teikianti Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga. Pirmadienį spaudos konferencijoje Seime pristatydami iniciatyvas pavasario sesijai, šios partijos atstovai įvardino ir savo rengtą Gyvybės prenatalinėje fazėje apsaugos įstatymo projektą.

Praėjusią kadenciją parlamentas po pateikimo pritarė Gyvybės prenatalinėje fazėje apsaugos įstatymo projektui, kuriuo abortai būtų draudžiami išskyrus retus atvejus – išprievartavimą, pavojų moters gyvybei, tačiau jo svarstymas Seime sustojo.

Daugelyje Europos Sąjungos šalių abortai leidžiami iki tam tikro nėštumo termino, jis svyruoja nuo 10 iki 18 savaičių. Lietuvoje nutraukti nėštumą be papildomų sąlygų leidžiama iki 12 nėštumo savaitės.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Davatkos per rinkimus nebalsavo už verygą

aišku- jį rinko tik šančių babulkos

vasaros 5

prisidaro vaiku-ubagai-paskui gelbekit.remkit mus- skurdo valstybele-

...

Nereikia boboms žergtis jei apsisaugot nemoka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS