D. Grybauskaitė: „Lietuvos geležinkeliai“ teisme ginčys baudos dydį | KaunoDiena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ: „LIETUVOS GELEŽINKELIAI“ TEISME GINČYS BAUDOS DYDĮ

  • 1

Valstybės valdoma bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ neketina neigti Europos Komisijos (EK) nustatyto konkurencijos pažeidimo, tačiau teisme ketina ginčyti bendrovei skirtos baudos dydį, teigia prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Kiek esu informuota dėl formuluotės, kuri yra suformuluota kaip Lietuvos pozicija, tai pats pažeidimas nėra ginčijamas, jis yra fiziškai akivaizdus, ir Rengė (geležinkelio ruožas - BNS) turės būti atstatyta (...). Į teismą bus duodama skaičiavimo formulė, tik pati (baudos - BNS) suma“, - trečiadienį Vilniuje žurnalistas sakė D. Grybauskaitė.

„Kai mes sugebėsime įrodyti padarytos žalos (dydį - BNS), atitinkamai kalbėsimės ir su partneriais (Lenkijos „Orlen“, Latvijos geležinkeliais - BNS). Bet žala yra padaryta, kalba eina dabar tik apie mastą ir šalies reputaciją“, - pridūrė prezidentė.

„Lietuvos geležinkelių“ vadovas Mantas Bartuška trečiadienį pareiškė, kad bendrovė ketina skųsti Europos Komisijos (EK) spalio  2 dienos sprendimą skirti beveik 28 mln. eurų baudą už 2008 metais išardytą „Orlen Lietuvai“ svarbų geležinkelį iš Mažeikių į Rengę Latvijoje.

EK sprendimas gali būti skundžiamas Europos Sąjungos teismui Liuksemburge.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

b

,, oi oi , kada bus tvarka ir tiesa juk šita mėlyna sijono sen, merg, nieko gero nėra dariusi juk visus šitus metus tik blogi kaimynai blogi rusai, blogi kas ne jos daineles gėda ir tik pinigus švaisto po 560 tuks, milijonusne ten kur reikia po 40000milijonu kur net nei pati moka mokėsčius nei ką nusimano indi pindi gelda milijardus sukišo, ir galvojo oi kiek naudos bus iš kiaulės nugaros indi pindi, geldos , oi kur dar vis pinigai mėtomi , bet nėra skaičjuojami ir dedami per visa jos kodencijos laika ėkonomika mūsų jau nuvaryta taip kaip liaudis lietuvos nabago viršunei sėdi, o tie klesti andarokus pasikėlės , milijonus svetur tik mėtom, nieko nėra ir nebus gėda neturi nei vienas iš šitu foto ponu, demonstravimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS