D. Grybauskaitė: niekam „stogų“ nedalinau | KaunoDiena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ: NIEKAM „STOGŲ“ NEDALINAU

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad jos susirašinėjimas su buvusiu Liberalų sąjūdžio lyderiu Eligijumi Masiuliu buvo neteisingai interpretuojamas kaip jo užtarimas.

„Labai apgailestauju, kad mano bendravimą kai kas nori priimti arba parduoti kaip kažkokio užtarimo arba vadinamojo „stogo“ gavimą. Visada viešai sakiau, kad neliečiamų neturi būti, teisėsauga, kai tik atėjau, buvo informuota, kad jeigu jaučia ar mato, ar įtaria ką nors nusižengiant įstatymams, jokių išimčių būti negali“, – interviu Žinių radijui sakė D. Grybauskaitė.

Antradienį transliuotame interviu prezidentė aiškino, kad per rinkimus ją palaikė ne tik liberalai, bet ir konservatoriai, kitos politinės jėgos.

„Jokių išimčių niekam daryti tikrai negalima, netgi tiems, kurie mane rėmė rinkimų metu, ypač dar pirmos kadencijos metu, kai buvo galima tai daryti. Jokių pažadų ar vadinamųjų „stogų“ nedalinau, ir tai dar viena gera pamoka – vien atsistojus šalia manęs, nusifotografavus manyti, kad tai yra garantija ir kad galima daryti kažką negero, tikrai taip nėra ir niekada nebuvo“, – teigė D. Grybauskaitė.

Jokių pažadų ar vadinamųjų „stogų“ nedalinau, ir tai dar viena gera pamoka – vien atsistojus šalia manęs, nusifotografavus manyti, kad tai yra garantija ir kad galima daryti kažką negero, tikrai taip nėra ir niekada nebuvo.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ balandžio pabaigoje paskelbė elektroninius laiškus E. Masiuliui iš prezidentei priskiriamo elektroninio pašto, juose aptariamos generalinio prokuroro skyrimo aplinkybės, E. Masiuliui siūloma perduoti LNK televiziją valdančio koncerno „MG Baltic“ vadovui Dariui Mockui, „kad patrauktų savo skaliką“, turint mintyje žurnalistą Tomą Dapkų.

Praėjusią savaitę paviešintame Valstybės saugumo departamento rašte Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui teigiama, kad žurnalistas T. Dapkus, būdamas verslo koncerno „MG Baltic“ vadovų tarpininku, užsiėmė šantažo požymių turinčia veikla.

Prezidentė D. Grybauskaitė, dienraščiui „Lietuvos rytas“ paviešinus laiškus, patvirtino susirašinėjusi su politinės korupcijos byloje įtariamu buvusiu liberalų lyderiu E. Masiuliu, tačiau sakė negalinti patvirtinti publikuotų laiškų autentiškumo.

„Lietuvos rytas“ skelbė paviešinęs ištraukas iš susirašinėjimo su E. Masiuliu per elektroninį paštą tulpes@lrpk.lt 2014–2016 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

ne į temą

bet svarbu perskaityti straipsnį : ,,Konservatoriai esame už tai kad Lietuva solidariai prisiimtų pabėgėlių naštą,, Lietuva kolonijų neturėjo ir neturi, o naštą turi prisiimti už kolonijų išnaudojimą vokietija, anglija , prancūzija, belgija ir visos kitos valstybės ...., kurios naudojosi kolonijų turtais ir išnaudojo žmones.....

ar ir toliau ŠITAIP mąstysime?

kokie lietuvaičiai "akli"---- prezidentą pasirinko NESĄŽININGĄ /sąžiningų nebūna/ KGB-tų atstovą

tai nieko NAUJO--taip darė SOVIETMEČIU KGB-tai

viešoje erdvėje, kiekvienas šalies pilietis AIŠKIAI mato /jeigu jis nori matyti/ ,kad GRYBAUSKAITĖ yra "STOGAS" / :--konservatliberalų CHUNTAI / visiems tvartelio ir "sveiko proto" dalyviams/, buvusiai LRT vadovybės ŠUTVEI, MG Baltik televizijai------juk radiją ir televiziją SOVIETINIAIS laikais irgi valdė KGB-tai,-------TIESIOG KEISTA , kad GRYBAUSKAITĖ skuba vis tai NEIGTI, ko gero , nori užbėgti ĮVYKIAMS ,kurie bus paskelbti NSGK išvadose
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS