D. Grybauskaitė sveikina sprendimą neleisti Rusijai dalyvauti olimpiadoje | KaunoDiena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ SVEIKINA SPRENDIMĄ NELEISTI RUSIJAI DALYVAUTI OLIMPIADOJE

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sveikina Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) ir kitų institucijų sprendimą dėl valstybės lygiu remto dopingo uždrausti Rusijai dalyvauti Pjongčango olimpinėse žaidynėse.

„Pagaliau olimpinis sportas pradėjo valytis, griežtai reaguoti į skandalus (...) Tai – labai geras precedentas, kad išdrįsta paliesti tokią valstybę, kuri praktiškai nuo viršaus valstybiniame lygmenyje užsiėmė dopingu. Tai – didelis žingsnis į priekį skaidrinant sportą, užtikrinant jo skaidrumą ir kokybę“, – žurnalistams Pjongčange sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentė pabrėžė, jog Lietuvai ši olimpiada yra ypatinga, nes žiemos atletams tenka kovoti už šalį tada, kai ji švenčia savo 100 metų gimtadienį. O tai, kad Lietuva gali dalyvauti taiką ir draugystę simbolizuojančiose žaidynėse, anot prezidentės, „reiškia pasaulinę šventę“.

Gruodžio mėnesį TOK suspendavo Rusiją dėl valstybės remto dopingo sąmokslo, kurio kulminacija įvyko per 2014 metų žiemos olimpiadą Rusijos Sočio mieste. Sporto arbitražo teismas (CAS) penktadienį, likus kelioms valandoms iki Pjongčango žiemos olimpiados atidarymo, atmetė 47 rusų paskutinės minutės bandymą užginčyti jų šaliai dėl dopingo paskelbtą draudimą. 168 rusų atletams, nevartojusiems draudžiamų preparatų, buvo leista dalyvauti žaidynėse Pietų Korėjoje su „Olimpinio sportininko iš Rusijos“ statusu.

Rašyti komentarą
Komentarai (104)

sutinku su Prezidente

Ji išreiškė daugumos mūsų nuomonę. Narkomanams ne vieta sporte

Tavo šeimininkas

Edmunai gal nori ant mano beno pasiraityti !

Sanimideg

NATO fekalija
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS