Dar vienas kandidatas į prezidentus – N. Puteikis: parašų vos 142 daugiau nei reikia | KaunoDiena.lt

DAR VIENAS KANDIDATAS Į PREZIDENTUS – N. PUTEIKIS: PARAŠŲ VOS 142 DAUGIAU NEI REIKIA

Pirmadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino, kad aiškus dar vienas kandidatus į prezidentus - Naglis Puteikis.

Į prezidentus besitaikantis kandidatas VRK buvo pateikęs 21,3 tūkst. parašų, iš jų, VRK teigimu, po patikrinimo liko vos 20 tūkst. 142.

Pasak VRK pirmininkės Lauros Matjošaitytės, daugiausiai N. Puteikio surinktų parašų buvo išbrokuota dėl susidubliavimo, dėl klaidingai nurodytų pavardžių ar dėl klaidingo dokumento pateikimo.

Surinkęs pakankamą parašų kiekį N. Puteikis gali dalyvauti prezidento rinkimuose.

„Rytoj komisijos nariai posėdyje siūlys registruoti Naglį Puteikį kandidatu į Respublikos prezidentus, greta to dar yra Valentinas Mazuronis ir Mindaugas Puidokas“, - Eltai sakė L. Matjošaitytė.

Pastarąjį ketvirtadienį VRK įregistravo pirmuosius kandidatus į prezidentus: premjerą Saulių Skvernelį, Seimo narę Ingridą Šimonytę, ekonomistą Gitaną Nausėdą, eurokomisarą Vytenį Povilą Andriukaitį, filosofą Arvydą Juozaitį, europarlamentarą Valdemarą Tomaševskį.

Likusius tris pretendentus į kandidatus Seimo narius Mindaugą Puidoką, Naglį Puteikį, europarlamentarą Valentiną Mazuronį VRK tvirtins antradienį.

Kandidatais registruojami asmenys, pateikę pareiškinius dokumentus, sumokėję užstatą ir surinkę ne mažiau kaip 20 tūkst. rinkėjų parašų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

žvelk giliau

demagogas kiaules akimis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS