Darbą Lietuvoje pradeda Latvijos, Indijos ir Danijos ambasadoriai | KaunoDiena.lt

DARBĄ LIETUVOJE PRADEDA LATVIJOS, INDIJOS IR DANIJOS AMBASADORIAI

  • 0

Darbą Lietuvoje pradeda Latvijos, Indijos ir Danijos ambasadoriai – prezidentas Gitanas Nausėda antradienį priėmė jų skiriamuosius raštus.

Latvijai atstovaus Solveiga Silkalna, Indijai – Deveshas Uttamas (Devešas Utamas), o Danijai – Grete Sillasen (Gretė Silasen).

Su Latvijos ambasadore su G. Nausėda kalbėjo apie saugumą, paramą Ukrainai, bendrą istorinę atmintį, bendradarbiavimą ekonomikos, kovos su nelegalia migracija ir ES išorinių sienų apsaugos srityse.

Aptarta ir Bendrijos darbotvarkė: parama Ukrainai ir karinio mobilumo finansavimas, projekto „Rail Baltica“ spartinimas ir ES finansavimo užtikrinimas.

Prezidentas taip pat pasveikino Indijos ambasadorių tapus pirmuoju reziduojančiu šalies ambasadoriumi Lietuvoje ir išsakė lūkestį, kad naujai atidaryta ambasada Vilniuje prisidės prie dvišalių santykių stiprinimo.

Pasak šalies vadovo, dvišalė prekyba auga – matomas abipusis susidomėjimas plėtoti kompanijų bendradarbiavimą lazerių, gyvybės mokslų, finansinių technologijų, daiktų interneto srityse

Susitikime su Danijos ambasadore G. Nausėda pažymėjo būtinybę įgyvendinti NATO viršūnių susitikimo Vilniuje sprendimus, siekti, kad kitais metais Vašingtone Ukraina būtų pakviesta į Aljansą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS