Dėl ministrų medžioklių – tyrimas | KaunoDiena.lt

DĖL MINISTRŲ MEDŽIOKLIŲ – TYRIMAS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl ūkio ministro Mindaugo Sinkevičiaus ir jo tėvo, buvusio susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus, galimų interesų konfliktų.

Komisija tyrimą pradėjo po opozicinių Seimo konservatorių prašymo įvertinti naujienų portalo delfi.lt skebtą informaciją, kad 2014-aisiais už buvusį ir esamą ministrus M.Sinkevičių ir R.Sinkevičių medžioklėse mokėjo ir verslininkas Darius Nedzinskas, ir kelininkų įmonės „Fegda“ generalinis direktorius Arvydas Gribulis, ir „Alytaus energijos“ vadovas Vytautas Čeponis. Prašyme teigiama, kad šiedu politikai, nedeklaruodami ryšių su verslininkais bei galbūt nemokėdami už medžioklę ir to nedeklaruodami kaip dovanos, galėjo supainioti interesus.

Komisija taip pat svarsto aiškintis, ar politikai priklauso konkrečiam medžiotojų būreliui ir jei taip - ar tai buvo deklaravę.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

"Tirsim bet kokias medžiokles, tik pamirškit auksinius Boxerius".

Bambeklis

Apie Landsbergius ir Kurliansi - tyla. Fsio zakonna!

manau

Seniai laikas baigti medžiokles, žvejybas, baliukus ir kitus panašius renginius, bet sovietinis mąstymas, matyt, užraugė nomenklatūrinį mąstymą ilgam šių veikėjų galvelėse. Ką daryti toms įmonėms, kurių nei savininkai, nei vadovai nemedžioja, nežvejoja, nevartoja alkoholio ir kyšininkavimas jiems yra svetimas? Jau atsibodo skaityti, kaip tos pačios įmonės tai kelią nutiesia, tai balių surengia, tai remia partijas ir t.t. Bjauru.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS