Demokratai suvažiavime keis įstatus, spręs dėl prisijungimo prie Europos žaliųjų partijos | KaunoDiena.lt

DEMOKRATAI SUVAŽIAVIME KEIS ĮSTATUS, SPRĘS DĖL PRISIJUNGIMO PRIE EUROPOS ŽALIŲJŲ PARTIJOS

Siekdama įsteigti partijos analitinį centrą, opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ šeštadienį suvažiavime keis įstatus, spręs dėl prisijungimo prie Europos žaliųjų partijos.

„Šio suvažiavimo tikslas ne tik pakoreguoti politinės partijos įstatus, taip įgalinant bendruomenę steigti institutą, bei aptarti politinę situaciją šalyje, bet ir priimti sprendimus dėl europinės partijos pasirinkimo po ilgų partinių konsultacijų su Europos žaliaisiais“, – BNS sakė partijos administracijos vadovas Arnoldas Pikžirnis.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – centro kairės politinė jėga, įsteigta 2022-ųjų sausį. Seime ji turi 16 Seimo narių frakciją. Partijai vadovauja parlamentaras ekspremjeras Saulius Skvernelis.

Partija parlamento rinkimuose dar nėra dalyvavusi, frakcija Seime įsteigta, didžiajai daliai jos narių pasitraukus iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos.

Partijoms steigti analitinius centrus leido naujas pernai rudenį įsigaliojęs Politinių organizacijų įstatymas. Pagal jį, partijos gali steigti ne pelno siekiančias organizacijas, analitinius centrus, kurių tikslas – vykdyti analitinę, tiriamąją, šviečiamąją veiklą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Galvoju

Europos žalieji tikrai priims, kai tik pamatys skvernelį pažaliavusi iš pykčio

Jonas

Liuks, pabaigos pradžia.

Rūta

šiaip jau Vakarų Europoje žalieji, ypač Vokietijoje , yra kraštutinės kairės partija. Be lita, ko, labai palikanti migraciją iš Azijos ir Afrikos bei tautų sumaišymą į vieną katilą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS