Dvylika Seimo narių ragina nepalaikyti galimų ES sankcijų Lenkijai | KaunoDiena.lt

DVYLIKA SEIMO NARIŲ RAGINA NEPALAIKYTI GALIMŲ ES SANKCIJŲ LENKIJAI

  • 6

Dvylika Lietuvos parlamentarų parengė Seimo rezoliucijos projektą, kuriuo būtų pareikšta parama Lenkijai ir rekomenduota nepalaikytų galimų sankcijų jai.

„Lietuvos Seimas reiškia paramą, įsipareigoja remti ir solidarizuojasi su Lenkijos Respublika dėl prieš ją pradėtų Europos Sąjungos procedūrų ir rekomenduoja nepalaikyti galimų sankcijų“, – teigiama projekte.

Jame istoriniu vadinamas neseniai vykęs Lenkijos Seimo maršalkos Mareko Kuchcinskio vizitas Lietuvoje, pabrėžiama svarba Europos Sąjungoje laikytis vieningų ir bendrų pozicijų.

Dokumente giriamos ryžtingai ir sėkmingai Lenkijoje vykdomos reformos bei siūloma apsvarstyti galimybę jas pritaikyti Lietuvoje.

Tarp šio projekto autorių – „tvarkiečiai“ Petras Gražulis, Juozas Imbrasas, Algimantas Dumbrava, socialdemokratas Artūras Skardžius, „valstiečiai“ Stasys Jakeliūnas, Povilas Urbšys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškųjų šeimų sąjungos frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė, kiti.

Europos Sąjungos (ES) pareigūnai grasina Lenkijai sankcijomis dėl prieštaringos teismų reformos ir atsisakymo priimti pabėgėlius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

nesvarbu

Labai blogai... Apsisuka ratas ir vėl žmonės kartoja tas pačias klaidas. Parsidaveliai tie mūsų seimo nariai. Kai "kvepėjo' ES parama, kiek propagandinės reklamos buvo, kaip bus gera gyventi EU su visomis jos vertybėmis. Kai didžioji parama eina į pabaiga, jau su Lenkija solidarizuojamės? Kai valstybė pradės diktuoti su kuom jums miegoti, kiek vaikų turėti, ką sakyti, kokias knygas ir laikraščius skaityti, kiek kartų per savaitę į bažnyčią eiti, net ir didžiausias homofobas pasiilgs ES deklaruojamų vertybių.

Dan

Palaikom Lenkija. Lietuvai trūksta patriotinės tautai dirbančios valdžios

Bobute

Butinai reiksti solidaruma,juk Lenkija-ne Rusija.Kokia is to nauda Lietuvai-geriau mokykimes,kaip gyventi,kad pageretu ir pas mus gyvenimas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS