Europos Tarybos šalys spręs, ar teikti A. Kubiliaus kandidatūrą parlamentarams | KaunoDiena.lt

EUROPOS TARYBOS ŠALYS SPRĘS, AR TEIKTI A. KUBILIAUS KANDIDATŪRĄ PARLAMENTARAMS

  • 12

Europos Tarybos šalių atstovai trečiadienį apsispręs, ar teikti organizacijai vadovauti siekiančio konservatoriaus Andriaus Kubiliaus kandidatūrą parlamentarams.

Vadinamasis Ministrų Komitetas taip pat spręs dėl trijų kitų kandidatų teikimo Parlamentinei Asamblėjai, priimsiančiai galutinį sprendimą dėl būsimo tarybos generalinio sekretoriaus.

Šio posto taip pat siekia Belgijos užsienio reikalų ministras Didier Reyndersas (Didjė Reindersas), Graikijos užsienio reikalų ministrė Dora Bakoyannis (Dora Bakojanis) ir Kroatijos užsienio reikalų ministrė Marija Pejčinovič Burič.

Ministrų Komitetas susideda iš Europos Tarybos šalių užsienio reikalų ministrų arba juos pavaduojančių diplomatų.

Balsavimas asamblėjoje numatytas birželio pabaigoje.

Europos Taryba yra nesusijusi su Europos Sąjungos (ES) institucija, jai priklauso ir tokios šalys kaip Turkija ar Serbija. Jos veikloje daugiausia dėmesio skiriama žmogaus teisių situacijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

neapsimes

mano manymu jis daugiau tiktu gatves sluoti sitiek lietuva issvaistes o ne siekti didesnio posto jam turetu buti geda paziureti i zmones

Politikos žinovas

Neišmanėli pilieti,o kieno pinigais europos parlamentarams moka algas 320 eurų į dieną,jeigu nežinai galiu priminti,kad iš mūsų uždirbtų pinigų.

kaunietis

Visiškai nusiviltume Europos Sąjunga, jeigu išrinktų kubilių, tai pensininkų engėjas, Lietuvą praskolines.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS