G. Kirkilas: susitarti dėl koalicijos išplėtimo greitu laiku nepavyks | KaunoDiena.lt

G. KIRKILAS: SUSITARTI DĖL KOALICIJOS IŠPLĖTIMO GREITU LAIKU NEPAVYKS

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) pirmininkas Gediminas Kirkilas sako abejojąs, ar pavyks greitai susitarti dėl valdančiosios koalicijos išplėtimo.

Pasak jo, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) įsijungti į valdančiąją koaliciją greičiausiai galėtų tik po pavasarį vyksiančių prezidento rinkimų.

„Aš nemanau, kad su Lenkų rinkimų akcija bus susitarta bent jau iki prezidento rinkimų arba, kitaip sakant, iki naujos Vyriausybės (...). Tad greičiausiai čia - tik pokalbio pradžia. Bet dabar - vargu“, - komentuodamas viešoje erdvėje kilusias kalbas, kad premjerui Sauliui Skverneliui atleidus tris ministrus, vienas iš ministerijos portfelių galėtų atitekti LLRA-KŠS, sakė G. Kirkilas.

Aš nemanau, kad su Lenkų rinkimų akcija bus susitarta bent jau iki prezidento rinkimų arba, kitaip sakant, iki naujos Vyriausybės.

Viešai kalbama, kad Kultūros ministerija greičiausiai ir atitektų į valdančiąją koaliciją įsijungti nusprendusiai LLRA-KŠS. Tačiau, pasak G. Kirkilo, kam iš tikrųjų atiteks šis postas, reikėtų pirmiausiai tartis su kultūros bendruomene.

„Dėl kultūros (ministro. - ELTA) aš siūlyčiau premjerui susitikti su kultūros bendruomene. Kultūros bendruomenė šiuo atveju, kada Vyriausybė nėra griežtai politinė, galėtų išskirti savo lyderį arba vieną iš lyderių“, - „Žinių radijuje“ kalbėjo G. Kirkilas.

Antradienį LLRA-KŠS pirmininkas Valdemaras Tomaševskis teigė, kad jo vadovaujama partija neskuba oficialiai įsijungti į valdančiąją koaliciją ir gali toliau tiesiog remti gerus valdžios sprendimus.

Kalbos apie LLRA-KŠS įsijungimą į valdančiąją koaliciją atsinaujino pirmadienį, kai premjeras S. Skvernelis pranešė apie ketinimą atstatydinti tris Vyriausybės ministrus: aplinkos ministrą Kęstutį Navicką, švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę bei kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

KPSS

Auksto partinio universteto aukletinis duoda protingus patarimus.VALIO....................................................................

SUSIJUSIOS NAUJIENOS