G. Landsbergis – apie kaltinimus dėl uošvio įdarbinimo | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS – APIE KALTINIMUS DĖL UOŠVIO ĮDARBINIMO

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis mano, kad mestais kaltinimais dėl jo uošvio Evaldo Zigmo Čijausko įdarbinimo Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centre bandoma pridengti žemės ūkio ministro Broniaus Markausko istoriją.

Jo teigimu, tradiciškai panašūs kaltinimai pasirodo tada, kada bandoma pridengti kokį nors skandalą.

„Aš vertinu patį pareiškimą kaip didelę dalį netiesos, kuria siekiama pridengti Broniaus Markausko istoriją. Dėl visos įdarbinimo situacijos jau atsakiau, žmogus buvo įdarbintas 2015 metais prie socialdemokratų ir „darbiečių“ Vyriausybės, algos aplinkybių aš nežinau, matyt, tokia, kokia buvo sutarta su jo vadovu. Nebent insinuacija būtų tokia, kad socialdemokratai ir „darbiečiai“ pakluso konservatoriams, kaip ir prezidentė, ir kažkokius personalo sprendimus darė dėl to“, - antradienį Seime, atsakydamas į žurnalistų klausimus, svarstė G. Landsbergis.

Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad su šia istorija nėra susipažinęs.

„Aš nesusipažinęs su jo uošvio istorija, tikriausia bus įdomu susipažinti, jeigu jis apie tai šneka“, - žurnalistams sakė politikas.

Premjeras Saulius Skvernelis žurnalistams nekomentavo šios istorijos, teigdamas, kad turįs svarbesnių darbų negu G. Landsbergio uošvis.

„Tikrai, atleiskite, turiu svarbesnių darbų negu G. Landsbergio uošvis“, - sakė jis.

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas žurnalistams aiškino, kad prieš kurį laiką į jį kreipėsi Žemės ūkio informacijos ir kaimo centro vadovas, sakydamas, kad pas jį centre dirba 3 patarėjai, deleguoti skirtingų politinių jėgų.

„Deleguoti, švelniai tariant, nes ministrai darė spaudimus tam, kad tie žmonės atsirastų, kad jiems būtų mokamos pakankamai geros algos iš mokesčių mokėtojų pinigų, nors vadovas visai jų nenorėjo. Tarp jų yra ir didžiausią algą gaunantis pono Landsbergio uošvis ponas Čijauskas“, - antradienį žurnalistams Seime sakė S. Malinauskas.

Jo teigimu, su šia informacija jis kreipėsi į ministrą B. Markauską, prašydamas išsiaiškinti tai ir taikyti visiems vienodą skaidrumo standartą.

„Jeigu įmonės vadovas sako, kad man nereikalingi neefektyviai dirbantys politikų „nuparašiutuoti“ žmonės, jų turi nelikti, nes tai mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas arba grobstymas“, - sakė S. Malinauskas.

Jo duomenimis, šiuo atveju taip ir atsitiko, nes visiems 3 patarėjams yra pranešta, kad su jais bus atsisveikinta.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

na va kaip įdomu

Markauskas nežino ką mama su žeme daro, o Gabrielius turi būti atsakingas už uošvį.

KONSERVATORIŲ----naglumo VIRŠŪNĖ

tai , štai kokie konservatoriai "šventuoliai"---pagauti už UODEGOS, jie sako ,kad ne jų UODEGA,-----tai akivaizdžiai PARODO,kaip ši ŠUTVĖ šitaip ilgai MULKINO VISUOMENĘ

...

Vai kaip broileriukui sunku: senelis šokdina, žmona atsikvėpt neleidžia, o čia dar uošvis... nors pasikark.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS