G. Landsbergis: darbai turi būti padaryti, tai – mūsų pažadas | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: DARBAI TURI BŪTI PADARYTI, TAI – MŪSŲ PAŽADAS

  • 21

Šeštadienį Vilniuje prasidėjusiame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Tarybos posėdyje partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, apžvelgdamas politinę padėtį valstybėje, pažymėjo, kad išgyvenome 4 stagnacijos metus, nepadarytų darbų – kaip niekada daug, o korupcijos skandalus darosi sunku suskaičiuoti.

„Žinote, esu dirbęs Algirdo Butkevičiaus Vyriausybėje, tačiau pasižadėjau sau, jog nepasakosiu istorijų iš to laiko. Tačiau patikėkite, jei jums dabar atrodo, kad Vyriausybėje netvarka, galiu patikinti, kad iš vidaus viskas dar blogiau. Nekalbėsiu apie paskutinius skandalus, apie šaukštus, keptuves ir medžiokles. Visi juk žinote, kad kalčiausias dėl to yra Landsbergis (juokiasi). Tačiau vis dėlto klausiu: kokie svarbiausi darbai šiandien Lietuvoje? Šalies ekonomika byra, eksportas mažėja, investicijos mus palieka, emigracija vis dar nesuvaldyta, švietimo problemos gerokai įsisenėjusios. Taip nutiko ir dėl valdžios aplaidumo, ir dėl praleistų progų, ir dėl nomenklatūrinio mąstymo, ir dėl, neslėpkime, premjero A. Butkevičiaus asmeninių problemų. Mes jau praradome 4 metus, daugiau sau to leisti nebegalime“, – sakė TS-LKD pirmininkas.

Aptardamas esminius iššūkius, G. Landsbergis sakė, jog nepaprastai daug dėmesio reikalauja stagnacijoje užstrigusi švietimo sistema, mums itin reikalinga aukštojo mokslo reforma.

„Dabartinė švietimo ministrė Audronė Pitrėnienė yra blogiausia ministrė per visą ministerijos istoriją. Ir tai ne vieno mano nuomonė. Kodėl mums reikia geresnio švietimo? Nes dalis Lietuvos vaikų iki šiol, dvidešimt pirmajame amžiuje, negauna tinkamo išsilavinimo. Mūsų vaikai sako, kad yra nelaimingi. Dalį apleido tėvai, bet didelę dalį apleido ir valstybė, nesugebėdama užtikrinti kokybiško bendrojo išsilavinimo visiems. Ne mažiau susirūpinimo kelia ir universitetinis švietimas. Reikalinga aiški politinė valia, kad galime sutvarkyti aukštojo mokslo sistemą“, – neslėpė G. Landsbergis.

Tačiau, anot G. Landsbergio, imdamiesi ryžtingų veiksmų, galime išspręsti įsisenėjusias problemas. TS-LKD komanda žino, ką reikia daryti, kad padėtis kardinaliai pasikeistų.

„Mes daug kalbame apie problemas. Esminis klausimas yra tai: kas jas išspręs, kas pataisys padėtį, ar yra kas gali išspręsti korupciją, kas gali sutvarkyti byrantį švietimą? Drąsiai sakau, jog šiandien mes esame čia, nes mums rūpi, nes Lietuva – mūsų namai. Mes žinome ką reikia padaryti, kad gyventume geriau. Darbai turi būti padaryti, tai yra – mūsų pažadas“,– kalbėjo pirmininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Klausimelis

Tai kaip, anukeli su tais gejais? Gi zadejai pries 2 dienas (DELFI)kovoti uz geju partnerystes iteisinima. Kazkodel toliau nebekalbi?

Vytas

Nešdinkitės su nepadarytais darbais į Briuselį....

zydu chaluju pazadas

Jusu nurodyti darbai, musu brangus ponai sionistai, BUS PADARYTI. apvogsim, tyciosimes ir galu gale sunaikinsim tuos lietuviskus gojus. Tai musu landzberginiu klano garbes reikalas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS