G. Landsbergis Italijoje susitiks su diplomatijos vadovu, verslo įmonėmis | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS ITALIJOJE SUSITIKS SU DIPLOMATIJOS VADOVU, VERSLO ĮMONĖMIS

  • 11

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis penktadienį vyksta į Italiją.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, Romoje jis su Italijos užsienio reikalų ministru Antonio Tajani aptars dvišalius Lietuvos ir Italijos santykius, saugumo iššūkius Europoje, Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą, tolesnę paramą šiai šaliai, ES plėtros, migracijos klausimus, Izraelio užpuolimą.

Vizito Italijoje metu taip pat suplanuoti susitikimai su verslo įmonių bei tyrimų centrų atstovais. Tarptautinių santykių institute organizuojama diskusija, kurioje ministras pasisakys apie Europos saugumo ateitį.

Anot ministerijos, Italija yra svarbi verslo partnerė. Lietuvos ir Italijos prekybos apimtys pernai išaugo 12 proc. ir siekia 2,8 mlrd. eurų.

Italija yra 11-oje vietoje tarp Lietuvos prekybos partnerių.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

KĄ JIS GALI PASIULYTI ITALIJAI?

Nebent Mortos už valdiškus pinigus pastatytas mokyklas...Na, dar pensininkų šlapimo analizus...

Italai prašė Šimonytės Raitelio ant Žirgo

O PIŠ pasiuntė į Italiją tik Asilą...

ll

Tikrai įdomu ,ko mokys Italija dėl ES saugumo G.Lansbergis?Gal kaip Kinijos drakonas pasiūlys Taivano atstovybę atidaryti?Aišku su ponia Kreiviene ambasadore Italijoje puikiai pailsės nuo realios politikos Lietuvoje,Tam yra Šimonytė ir jo dubleris Linkevičius,Keista ir tai kad jei jaus u verslo įmonėmis susitinka,tai aks šalia jo yra iš verslininkų?Nes šis URM vadovas profesonalas tik privačių mokyklų stversle ir kaip iš to tapti milijonieriumi,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS