G. Landsbergis oficialiai atidarė Lietuvos ambasadą Pietų Korėjoje | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS OFICIALIAI ATIDARĖ LIETUVOS AMBASADĄ PIETŲ KORĖJOJE

  • 0

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis vizito Pietų Korėjoje metu penktadienį oficialiai atidarė prieš dvejus metus įkurtą Lietuvos ambasadą Seule.

Pasak ministro, šis žingsnis įgyvendina Lietuvos strateginį sprendimą – plėsti ryšius su Indijos ir Ramiojo vandenynų regionu.

„Šios vyriausybės kadencijos metu jau atidarėme ambasadas Australijoje ir Singapūre, taip pat ir prekybos atstovybę Taivaneׅ“, – pranešime cituojamas Lietuvos diplomatijos vadovas.

G. Landsbergis sveikinimo kalboje teigė, kad Lietuvos atstovybės atidarymas – tai dar vienų vartų atvėrimas į Aziją, kuris skatins ekonomikos plėtrą ir inovacijas tarp valstybių.

„Matome Korėjos Respubliką kaip vieną svarbiausių bendraminčių šalių Indijos ir Ramiojo vandenynų regione“, – teigė G. Landsbergis.

Ambasados atidaryme dalyvavusius svečius pasitiko Lietuvos menininkų brolių Gataveckų 26 metrų ilgio laivo „Independence“ interpretacija ant naujosios ambasados sienos.

G. Landsbergis teigė, kad suskystintų gamtinių dujų terminalas laivas „Independence“ yra šalių bendrystės ir nepriklausomybės simbolis, nuo kurio prasidėjo spartus abiejų valstybių bendradarbiavimo augimas ekonomikoje, energetikoje, išmaniųjų technologijų srityse.

Matome Korėjos Respubliką kaip vieną svarbiausių bendraminčių šalių Indijos ir Ramiojo vandenynų regione.

Ambasadorius Ričardas Šlepavičius tvirtino, kad Pietų Korėją matome kaip patikimą tarpininką žvelgiant į kitas Azijos rinkas.

„Lietuva siekia strateginės diversifikacijos, kurios tikslas – stiprinti ekonominius santykius su panašiai mąstančiomis Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono šalimis, todėl Korėjos Respubliką matome kaip labai svarbią partnerę“, – sakė R. Šlepavičius.

Lietuva ambasadą Pietų Korėjoje oficialiai įkūrė 2021 metais, pirmasis Lietuvos ambasadorius šioje šalyje R. Šlepavičius paskirtas prieš dvejus metus. 

GALERIJA

  • G. Landsbergis oficialiai atidarė Lietuvos ambasadą Pietų Korėjoje
  • G. Landsbergis oficialiai atidarė Lietuvos ambasadą Pietų Korėjoje
  • G. Landsbergis oficialiai atidarė Lietuvos ambasadą Pietų Korėjoje
  • G. Landsbergis oficialiai atidarė Lietuvos ambasadą Pietų Korėjoje
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS