G. Landsbergis: šitas Seimas turi eiti lauk ir pakeliui išmėžti A. Skardžių | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS: ŠITAS SEIMAS TURI EITI LAUK IR PAKELIUI IŠMĖŽTI A. SKARDŽIŲ

Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis palaiko apkaltą Seimo nariui Artūrui Skardžiui, ragina parlamentarus atleisti Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkę Laurą Matjošaitytę bei pasisako už pirmalaikius rinkimus.

„Antras dalykas – Vyriausioji rinkimų komisijai, jai išreikštas nepasitikėjimas, ji yra atsakinga už visus rinkimus, išankstinius taip pat, kitais metais vyksiančius trejus rinkimus, taip pat referendumą. Mes negalim pasitikėti ta komisija. Akivaizdu, kad pirmininkė turi sandėrį su valstiečiais, galbūt su Ramūnu (Karbauskiu-BNS)“, –  kalbėjo G. Landsbergis tūkstančius žmonių sutraukusiame mitinge ketvirtadienį prie Seimo.

Mitingas vyko reikškiant nepasitenkinimą balsavimu dėl Mindaugo Basčio ir valdančiųjų „valstiečių“ veikla.

„Ponai, ką darysit pavasario sesijoje su Artūru Skardžiumi?“, – scenoje pasirodžiusių politikų paklausė žurnalistas Andrius Tapinas.

„Artūras Skardžius – jis turi mėžtis kuo skubiausiai iš Seimo, jis turi mėžtis iš valdančiosios daugumos, dėl to, kad tai yra žmogus, kuris yra valdančiosios daugumos dalis, kuris kiekvieną dieną balsuoja už sprendimus, kuris galbūt yra kompromisinis susitarimas tarp socialdarbiečių, ar kaip jie vadinasi, ir valstiečių, kad jie turėtų bendrą koaliciją. Akivaizdu, bet tai nepadės. Bet tai nepadės –  nes mes turėsim tris mėnesius murkdymosi, aiškinimosi, ar jis iš tikrųjų sumaišė, nesumaišė interesus, ar jis dirbo Baltarusijai, ar jis dirbo „Gazpromui“, taip toliau, taip toliau. Vienintelis dalykas – šitas Seimas turi eiti lauk ir pakeliui jis turi išmėžti Artūrą Skardžių“, – sakė G. Landsbergis.

Artūras Skardžius – jis turi mėžtis kuo skubiausiai iš Seimo, jis turi mėžtis iš valdančiosios daugumos.

Jam pritarė ir Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

„Šis Seimas turi būti perrinktas“,– kalbėjo jis.

Parlamentinei opozicijai surinkus parašus, kitą antradienį Seimas imsis liberalų ir konservatorių frakcijos inicijuojamos socialdemokratų darbo frakcijos nario A. Skardžiaus apkaltos.

Apie tai pranešė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, ketvirtadienį pristatydamas kitos savaitės plenarinių posėdžių darbotvarkę.  

A. Skardžiui apkalta inicijuojama dėl galimo priesaikos sulaužymo, Seime proteguojant jo šeimai ir kai kurioms įmonėms palankius sprendimus.

Šią iniciatyvą pasirašė 37 parlamentarai iš opozicinių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio frakcijų bei valdančiųjų „valstiečių“ atstovas Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius.

Apkalta inicijuojama po to, kai opozicija liko nepatenkinta Seimo Antikorupcijos komisijos padaryto tyrimo dėl A. Skardžiaus interesų energetikoje išvadomis.

Projekte teigiama, kad Seimo narys A. Skardžius galbūt šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką, „kai vykdydamas savo pareigas 2009 – 2017 metais veikė su juo susijusios įmonės „Baltic energy group“ naudai ir pritarė apsimestinio sandorio sudarymui su bendrove „Naujoji energija“ galbūt siekiant nuslėpti tikrąją jo asmeninių (šeiminių) pajamų kilmę ir sąsajas su vėjo energetika, pateikė savo kandidatūrą ir veikė nuolatiniame interesų konflikte Seimo Energetikos komisijoje ir Ekonomikos komitete (įskaitant ir 2016–2020 metų kadencijos darbą Seime) tokiu būdu šiurkščiai diskredituodamas ir kompromituodamas ne tik savo, kaip Seimo nario, bet ir Seimo autoritetą ir reputaciją“.

Surinkus reikiamus parašus, Seimas turi sudaryti specialiąją tyrimo komisiją, kuri tirs apkaltos proceso pagrįstumą ir pateiks išvadą, ar yra pagrindas pradėti patį procesą. Seimui nubalsavus, kad toks pagrindas yra, kreipiamasi į Konstitucinį Teismą (KT), ar Seimo narys sulaužė priesaiką ir pažeidė Konstituciją. KT konstatavus, kad tokie pažeidimai buvo padaryti, visas parlamentas balsuoja dėl mandato panaikinimo.

Pasak Antikorupcijos komisijos, A. Skardžiaus šeimos nariai dalyvauja energetikos versle, o Specialiųjų tyrimų tarnyba komisijai yra pareiškusi, kad parlamentaro teiktos pataisos dėl atsinaujinančių išteklių galėjo sudaryti išimtines sąlygas mažųjų saulės bei vėjo elektrinių savininkams, nes šiuose versluose jis turėjo interesų.

 

GALERIJA

  • Artūras Skardžius
Rašyti komentarą
Komentarai (110)

seimas tueri eit lauk ...

nes ten jau nebelieka vietos konservatlyberastinei degeneratu huntai ir ju anukeliams.....

ALKOHOLIKAS

Skardžius atnešė taikinį iš tiro , į kurį šaudė pats anūkėlis , o vardą užsirašė , kad nesumaišytų kur šauti , štai ir visa tragedija .

ALGIS

Jeigu ne landzbergiai valdžioje , visi turi būti išvaikyti , tokia jų pašvinkusi politika
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS