G. Landsbergis siūlo taiką „valstiečiams“, reikalavimai – keturi | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS SIŪLO TAIKĄ „VALSTIEČIAMS“, REIKALAVIMAI – KETURI

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis politinių rietenų fone siūlo „valstiečiams“ sutarti dėl tolesnio Seimo darbo, bet kelia keturis reikalavimus.

Jis siūlo į antradienio darbotvarkę įtraukti projektus dėl pirmalaikių parlamento rinkimų, pradėti apkaltą Socialdemokratų darbo frakcijos atstovui Artūrui Skardžiui, pradėti nepasitikėjimo procedūrą Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininke Laura Matjošaityte, dėl apkaltų įvesti atvirą balsavimą.

„Aš išdėsčiau savo įsivaizdavimą, ką galima daryti susidariusioje situacijoje. Mano pasiūlymas paprastas – registruojame keturis projektus: dėl išankstinių rinkimų, pradedame apkaltą A. Skardžiui, sudarome komisiją, teikiame nepasitikėjimą VRK pirmininke bei tuo pačiu statuto pataisas dėl atvirų balsavimų“, – po susitikimo su Seimo pirmininku žurnalistams sakė G. Landsbergis.

„Nuo to pradedame, ir jei Seimas subalsuoja už visus keturis, kažkoks kelias pirmyn atsiranda“, – sakė G. Landsbergis.

Anot jo, jei nebus pritarta tokiam siūlymui, sklandus parlamento darbas nebeįmanomas.

G. Landsbergis sakė Seimo pirmininkui tik pristatęs savo siūlymus, jokių pažadų neišgirdęs.

Parlamento vadovas V. Pranckietis po to žurnalistams sakė, kad konservatorių siūlymai bus įtraukti į darbotvarkę. Klausimas dėl pirmalaikių rinkimų – privalomai, nes yra surinkti reikalingi parašai.

Pasak parlamento vadovo, bus balsuojama ir dėl apkaltos A. Skardžiui, jis asmeniškai balsuos už komisijos sudarymą.

Už apkaltos komisijos sudarymą ketina balsuoti ir Seimo pirmoji vicepirmininkė Rima Baškienė.

„Tokiam nutarimui reikia pritarti ir visas procedūras praeiti. Konstitucinis Teismas, o prieš tai Seimo komisija išanalizuos viską, išsiaiškins. Stabdyti tokio proceso tikrai nereikia. Aš būsiu už, kad būtų išsiaiškinta iki galo, jokių šešėlių neturi būti“, – penktadienį žurnalistams sakė R. Baškienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Anarchistas

Užsiundyt visas jėgos struktūras ant nemylinčių, kritikuojančių, ar nemeiliai, nepataikaujančiu žvilgsniu žiūrinčius į mums pačio Dievo siųstus konservatorius, sunaikint juos, ne tik tuos seimo narius, morališkai, dvasiškai, materialiai.

Angelina

Mano keli kolegos užkietėję konservatoriai, tipo, patriotai ant Lietuvos. Jeigu pasisakai blogai apie valstiečius, esi mielas jų draugas, tačiau jei ką nors kritiško apie konservatorius, puola kaip pasiutę šunys, gatavi sudraskyt ir pildami visokius tarptautinius keiksmažodžius, daugiausia rusiškus. Ar tai rusai puola?

ALGIS

Jis daugiau nieko nesugeba , kaip kelti sąlygas , taip buvo po rinkimų , dėl koalicijos , kėkė sąlygą , kad be liberalistų neis , tai ir liko patvoryje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS