G. Landsbergis siūlo Vilniaus Latvių gatvę pervadinti B. Nemcovo vardu | KaunoDiena.lt

G. LANDSBERGIS SIŪLO VILNIAUS LATVIŲ GATVĘ PERVADINTI B. NEMCOVO VARDU

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą ir merą, prašydamas iki vasario 27 d., kai minėsime trečiąsias Boriso Nemcovo nužudymo metines, pradėti Vilniaus Latvių gatvės pervadinimo B. Nemcovo gatve procedūrą, rašoma partijos pranešime žiniasklaidai.

„Nors Vilnius visada buvo ir, tikiu, kad bus užuovėja kovojantiems už demokratišką Rusiją bei visą posovietinę erdvę, tačiau iki šiol laisvės sostinės persekiojamiems ir engiamiems kaimynams idėja nėra tinkamai įamžinta. [...] Borisas Nemcovas buvo vienas tų Rusijos opozicijos lyderių, kuris ne tik tvirtai ir be kompromiso gynė vertybes, kuriomis tikėjo, bet ir visada pasisakė už demokratišką, modernią, europietišką Rusiją“, – sako G. Landsbergis.

2016 m. vasario 24 d. Vilniaus miesto savivaldybės taryba priėmė rezoliuciją „Dėl Boriso Nemcovo atminimo įamžinimo“. Šioje rezoliucijoje buvo numatyta, kad savivaldybės administracija parengs visus reikiamus sprendimus B. Nemcovo atminimo įamžinimui, jo vardu bus pavadinta gatvė arba skveras. Deja, teigiama pranešime, iki šiol realių veiksmų nėra imtasi, tarybos priimtos rezoliucijos idėjos neįgyvendintos ir B. Nemcovo atminimas nerado vietos Vilniaus miesto erdvėse.

G. Landsbergis pateikia Jungtinių Amerikos Valstijų sostinės Vašingtono pavyzdį. Šio miesto taryba 2018 m. sausio 10 d. pervadino gatvę šalia Rusijos Federacijos ambasados B. Nemcovo gatve.

Rašyti komentarą
Komentarai (65)

duokit

jam nemokamą bilietą naudotis sostinės viešuoju transportu ............neklaidžios aklai gatvėmis

oziuk

cia tavo svarbiausias darbas?

Žmogus

Argi žustančiai Lietuvai tai dabar svarbiausia? Idiotiškas sprendimas, kaip ir dauguma valdžios sprendimų... Liūdna ir gėda už Lietuvą...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS