G. Nausėda apie politikų retoriką: man nepriimtinos pastangos sukelti isteriją ir baimę visuomenėje | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA APIE POLITIKŲ RETORIKĄ: MAN NEPRIIMTINOS PASTANGOS SUKELTI ISTERIJĄ IR BAIMĘ VISUOMENĖJE

  • 12

Prieš naują Seimo sesiją susitikęs su Seimo valdyba, Prezidentas ragino parlamentinių partijų lyderius nekelti žmonėms panikos dėl karo, bet greičiau sutarti, kaip finansuoti šalies gynybą. Pats buvo paklaustas, ar vis dėlto ruošiasi susitikti kavos su „laisviečiu“ Tomu Vytautu Raskevičiumi. Apie tai – LNK reportaže.

Tradiciškai prieš pavasario sesiją Seimo valdybos nariai eina pas Prezidentą. Netradiciškai šįkart atvyko tik pusė – keturi iš aštuonių. Iš trijų valdyboje esančių konservatorių – tik vienas – Paulius Saudargas. Neatėjo nei Jurgis Razma, nei Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Tai tikrai nėra demaršas, apskritai šiandien kažkodėl valdybos narių mažiau. Nežinau, gal oras gražus, gal susirgo, gal išvažiavo“, – galimas priežastis vardijo P. Saudargas.

Gitanas Nausėda pokalbį pradėjo nuo sudėtingos situacijos apžvalgos. Sakė: „Man nepriimtinos pastangos, kurios, na, pastaruoju metu regimos, sukelti tam tikrą isteriją visuomenėje arba sukelti tokią baimę, kuri beveik paralyžiuoja žmonių darbus, žmonių gyvenimą.“

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Apie žmones paralyžiuojančius pavojus konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis ėmė kalbėti praeitų metų pabaigoje. „Ir klausimas, kas bus kitas taikinys. Mes turime nepamiršti, kad mes esame labai labai arti to“, – teigė jis tada. Sakė, kad reikia susitarti dėl strateginių sprendimų. Tačiau kritiškesnis pastebėjo, kad tokia retorika kertasi su valdančiųjų darbais. Kodėl tada per trejus metus valdžioje konservatoriai tų sprendimų nepadarė? O Prezidentas G. Landsbergiui tada pasiūlė „atsisėsti ir nusiraminti“.

Nereikia pamiršti labai svarbaus dalyko – Lenkija yra rinkimuose. Čia jūs jau išvadas pasidarykite patys.

Beje, kiek anksčiau, vasarą, lenkai irgi labai daug kalbėjo apie pavojus, tiek apie „Wagner“ samdinius, nes jie atsikraustė į Baltarusiją. Tačiau Lietuvos valdžia tiek pavojų nematė, komentavo su šypsena lūpų kampučiuose: „Nereikia pamiršti labai svarbaus dalyko – Lenkija yra rinkimuose. Čia jūs jau išvadas pasidarykite patys“, – tuomet sakė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Šiais metais Lietuvoje net treji rinkimai, o pastaruoju metu dėl Lenkijos galimybių Lietuvai padėti abejonių pasėjo ir kandidatė į prezidentus Ingrida Šimonytė. Pavojai – jau pagrindinė artėjančių rinkimų tema. „Aš suprantu, kad tai yra jų propagandinis triukas patraukti dėmesį į kitą sritį nuo kažkurios, kuri nelabai maloni“, – mano Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas.

Tačiau konservatoriai teigia, kad jie žmonių negąsdina, jie konstatuoja realią padėti. „Ir jeigu mes tą sprintą įveiksime, galėsime ramiai miegoti. O jeigu dabar ramiai miegosime, tai po trejų metų tas miegas gali pasidaryti neramesnis“, – teigė P. Saudargas.

G. Nausėda teigia, kad reikia ne apokaliptinių pareiškimų, o sprendimų. Tad ore tvyro papildomi mokesčiai. Prezidentas sako, kad krašto apsaugos finansavimas turėtų siekti ne mažiau kaip 3 proc. BVP be skolinimosi, o ateityje siūlo mišrų modelį – skolinantis ir apmokestinant verslą, ne visus šalies gyventojus. „Tai turėtų būti ne kažkoks vienkartinis lėšų akumuliavimas, bet lėšų šaltinis, kuris leistų finansuoti krašto apsaugą ilgesniuoju laikotarpiu“, – teigė jis.

Prezidento rinkimai vyks vidury Seimo sesijos, gegužę. Kaip žadėjo, iki tol G. Nausėda turėtų išgerti kavos su už jį pasirašiusiais rinkėjais. Kavos prašosi ir „laisvietis“ T. V. Raskevičius. Jis, sako, pasirašė 15 tūkst. numeriu. „Mes su gerbiamu Mitalu šiandien gėrėme kavą“, – komentavo apie tai paklaustas Prezidentas, bet plačiau apie rinkimų kampaniją prezidentūroje G. Nausėda kalbėti atsisakė.

„Tikrai smagu išgerti kavos prezidentūroje, paraginau Prezidentą nebijoti žmogaus teisių klausimų“, – sakė Seimo vicepirmininkas, Laisvės partijos narys Vytautas Mitalas. O ar „laisviečiai“ šią sesiją ruošiasi ne tik gerti kavą, bet ir atnešti partnerystę priėmimui, slepia. „Dabar visų taktinių dalykų aš jums neišduosiu“, – nesileido į kalbas „laisvietis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

nejaugi

už šitą glušių balsuos ir jį išrinks ?????

TIK ŠIANDIEN PRAREGĖJAI?

Karo isteriją ir jos grėsmę landsberginė šutvė sklaidžia virš 30 metų> Tik šiandien Prezidentas pamatė, kad jau seniai akivaizdžiai provokuojama Rusija, kad ji tik greičiau užčiauptų tą įkyrų uodų zizymą...

Ot tai narcizas

Šika ir tapšnoja, kaip borkos tarnas paxius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS